torsdag 23. juni 2011

Islandske barbarer

Bagasjen til mange av de ikke-vestlige innvandrerne som de siste tiårene har kommet til Norge, har et solid innslag av religiøs formørkelse, omskjæring, æresdrap og andre barbariske skikker. Den slags kulturarv kan Norge godt klare seg foruten.
(...)
Dette er en oppskrift på en katastrofe. Vi har allerede sett terrorhandlinger, opptøyer og polarisering i de samfunn det gjelder. Intet samfunn bør med viten og vilje fortsette med en slik situasjon.
Dette skriver Rögnvaldur Hannesson, professor i fiskeriøkonomi ved NHH, i DN 17.juni 2011 (se også E24). Den godeste professor har heist det brune flagget tidligere, så dette våset overrasker ikke (han bruker til og med de samme formuleringene). Hannesson har tydeligvis fulgt dårlig med i nyhetene: Dagens opptøyer i Midtøsten og Nord-Afrika er jo faktisk mot korrupte og despotiske regimer. Med sin omfattende forskning på fiskerienes økonomi er han nok spesielt kvalifisert til å uttale seg om flerkultur og slikt:
Her er vi ved sakens kjerne. Noen kulturer er andre underlegne. Noen kulturer har stagnert, andre har gått fremover. I løpet av noen hundre år ble den europeiske kultur ledende. Vi lever fortsatt på arven fra opplysningstiden, som satte vitenskap og individuell frihet i høysetet og tok avstand fra religiøse mørkemenn.
Den godeste professor forsøker å plassere seg selv inn i denne opplysningstradisjonen til tross for at han systematisk fusker med fakta. Dette idealiserte "Europa" han snakker om finnes naturligvis ikke i realhistorien, det finnes bare som en luftig ide, bare dersom han ser bort fra åpenbare fakta: Europas ledende land (Tyskland) brukte f.eks. vitenskapen og fornuften til å rasere Europa, til å oppheve den individuelle frihet, til å redusere individer til rase, religion eller kultur. Kort sagt, knapt noe land har satt barbari i system på samme måte som Tyskland. Europas avleggere overseas er heller ikke de idealer Hannesson stiller opp: Israel, Sør-Afrika og USA har nok på samvittigheten til at Hannesson burde tenke seg om både en og to ganger.

Hannesson er selv innvandrer (fra vest i havet), han snakker ikke engang særlig godt norsk og bidrar slik sett til det flerkulturelle Norge. Hannessons hjemland gjorde forøvrig æresdrap, terror og gladvold generelt til Norges og Islands felles kulturarv, slik det fremgår av sagaen som vi hyller endog 17.mai.


Dette er ikke et bilde av Hannesson, men du verden så det ligner.

Ingen kommentarer: