tirsdag 8. september 2009

Fra rødgrønn til rødbrun

Oslo-Aps god-gutter Jan Bøhler og Rune Gerhardsen forsøker å gå Frp i næringen med en hardere linje overfor kriminelle asylsøkere. I følge Storvik i Dagsavisen mener Bøhler at folk som skjuler identiteten sin aldri har ærlige hensikter, og i samme åndedrag sammenligner han det å ikke ha gyldige identitetspapirer med det å holde identiteten sin hemmelig. Storvik kommenterer dette slik:

"Det er ikke bare feil, det er ren løgn. Det vet lederen i Oslo Ap som har mye kunnskap om asylfeltet utmerket godt. Det er en god del asylsøkere som kommer til Norge uten identitetspapirer som får innvilget asyl, fordi de kan sannsynliggjøre hvem de er, og fordi de faktisk har krav på beskyttelse. For mennesker som er nødt til å flykte vil det ofte være enten umulig eller farlig å skaffe seg identitetspapirer fra hjemlandet. Det er ikke kriminelt i seg selv."
Storvik understreker at Jan Bøhler og Rune Gerhardsen er ikke er hvem som helst. De er mektige, kunnskapsrike menn i et parti som har et helt statsapparat til sin disposisjon. I stedet for å snakke om «å ta folks frykt på alvor», burde de heller konsentrere seg om å beskrive virkeligheten slik den faktisk er. Oppsiktsvekkende nok har Bøhler-Gerhardsen pakten også støtte i regjeringen, i følge VG. Se også Rubens blogg.

I samme gamle Ap-avis kan vi lese et innlegg av Stein Ørnhøi, som også har blandet noe brunt i sin røde maling som han smører utover med bred pensel:
"Det er et samfunnsproblem at vi oppsøkes av kriminelle bander fra Øst-Europa. Dessuten liker ikke folk falske asylsøkere og busslastene med rumenske sigøynere som bringes inn i landet for å sitte på gatehjørner for å tigge."
Se ellers glimrende kommentar hos Vox (som også takkes for link). Arne Johanessen ser også ut til å ha kastet seg på den brune bølgen (takk til VirrVarr for godt innlegg).

10 kommentarer:

Sosialisten sa...

"Det er et samfunnsproblem at vi oppsøkes av kriminelle bander fra Øst-Europa. Dessuten liker ikke folk falske asylsøkere og busslastene med rumenske sigøynere som bringes inn i landet for å sitte på gatehjørner for å tigge."

Det er vel for så vidt berre konstatering av fakta dette? At Stein Ørnhøi ikkje liker fri flyt, heller ikkje av kjeltringstrekar, er då korkje overraskande eller nokon grunn til å brunskvette han.

http://www.dagsavisen.no/meninger/article437441.ece

Konrad sa...

Ørnhøi fortjener å bli brunskvettet når han åpenlyst flørter med det verste i Frp og beyond.

Om han konstaterer fakta? Vel, han det er innslag av fakta i det han skriver, men vinklingen, framing, tonen, og overdrivelsene gjør dette til noe mer og annet en påpekning av fakta.

Konrad sa...

PS:
For ordens skyld bør det påpekes at Ørnhøi ikke er så ille som macho-Bøhler.

Admin sa...

Helt uenig i vurderingen av Ørnhøi. Poenget hans er jo det motsatte: at Frp - som ønsker å putte 17.000 asylsøkere i bur fordi de muligens kan begå kriminalitet samtidig som de ønsker fri flyt av øst-europeere og, snart, tyrkere. Det er en totungetale som partiet ikke har blitt konfrontert med før Ørnhøis innlegg nå. Merkelig at ingen har snappet opp denne tidligere - men de er vel fordi alle i 2009 da er blitt for fri flyt av mennesker?

Og godt er det. For om så er tilfelle er jo Norge mer multikulti-vennlige enn det vel noen trodde var mulig for 20 år siden. Da Myrdal stod der med balltreet sitt.

Ang. Arbeiderpartiet så har partiet hatt en dårlig utvikling. "Stå opp om morran" var starten og Bøler/Gerhardsen er et nytt lavmål. Taktikken (?) har lyktes i redusere Frp men man kan ikke holde på på denne måten. Derfor uaktuelt å velge dem i år.

Blir SV i år. Med et ønske om god bedring til Arbeiderpartiet.

Anonym sa...

Skal vi ikke internere kriminelle asylsøkere?
Er det da altså hevet over norsk lov?
Jeg vil minne om at dersom du som norsk statsborger begår en kriminell handling så blir du internt. Burde ikke den samme praksisen være gjeldene også for asylsøkere?

Konrad sa...

Frydo:
Vi bør skjelne mellom å internere og straffeforfølge. Å internere betyr å holde i forvaring uten dom, altså opprette konsentrasjonsleir. Under krigen internerte USA titusenvis av borgere av japansk herkomst. Krigsfanger vil også være internerte (de holdes i forvaring uten å være dømt for noe). Den som er mistenkt for en forbrytelse kan holdes i varetekt av hensyn til etterforskningen eller i påvente av dom, og dommen kan innebære fengsel.

I en rettsstat kan det heller ikke være slik at det er strengere straffer for asylsøkere enn for andre.

Konrad sa...

Brumle:
Enig i at Ørnhøi påpeker en utrivelig dobbelmoral hos Frp (en av partiets utallige), men Ørnhøi henfaller samtidig til en Frpsk retorikk (Bøhler-Gerhardsen er dog verre).

Anonym sa...

Internering av kriminelle asylsøkere er allerede praksis i dag. Det er ingen nyhetsverdi i forslaget. Begår du kriminelle handlinger kan du i følge utenlendingsloven interneres uten dom i 14 dager av gangen før du kan sendes ut.

Konrad sa...

Frydo:
Takk for saksopplysning! Vi må fortsatt skjelne mellom internering av asylsøker som faktisk har begått en kriminell handling og internering "for sikkerhets skyld" (f.eks. fordi de mangler identitetspapir).

Admin sa...

Konrad:
B&G er på et annet plan, ja.

Apropos internering: Det neste blir vel at man ønsker internering av øst-europeere sånn for sikkerhets skyld. Disse rundstjeler jo oss - om vi skal tro Aftenposten.

http://frpkoden.blogspot.com/2009/07/jder-og-muslimer-rundstjeler-oss.html