onsdag 6. januar 2010

Svein Tore sutrer igjen

Den sympatiske statsviter Svein Tore Marthinsen liker ikke at venstreorienterte pirker borti hans selvkonstruerte tittel "valganalytiker" og iallefall ikke at venstreorienterte påpeker at Svein Tore ligger klart til høyre i landskapet.

Valganalytiker er ingen beskyttet tittel, i Norge finnes det ca 2,5 millioner valganalytikere, de fleste av disse er godt i stand til å oppdage at STM ligger til høyre for midten på den politiske skala. Det finnes også en del valganalytikere som har kompetanse til å utføre de matematiske analysene (mandatberegning etc).

4 kommentarer:

Bjørn sa...

Nettopp - "valganalytiker" er ingen beskyttet tittel, og dermed bør det være uproblematisk at tittelen brukes om folk som analyserer valg og sånt. På samme måte som tittelen "filosof" brukes om folk som filosoferer, uten at de trenger noen offentlig godkjenning for det.

Men så veldig mange av de millionene av valganalytikere som du nevner som faktisk forstår valgordningen vår, tror jeg strengt tatt ikke det er. Relativt mange jeg snakker med, vet for eksempel ikke at fylkenes areal er med i formelen som fordeler stortingsrepresentanter. Og enda færre har tenkt over om 1,4 eller 1 er bra første delingstall...

Konrad sa...

Arealfaktoren er jo ikke akkurat noen hemmelighet, man trenger iallefall ikke studere 5 år på Blindern for å ha en formening om hvor rettferdig dette er. Nøytral er den unge statsviter i allefall ikke.

Bjørn sa...

Nøytral er vel ingen. Nøytralitet er en utopi.

Konrad sa...

Svein Tore seiler under et falskt nøytralitetsflagg. Han lurer ingen andre enn seg selv.