onsdag 17. februar 2010

Høybråten vil steine homser og horer

Krf har som kjent bekjennelsesplikt for sine tillitsvalgte (Israelsvennene vil altså ha seg frabedt jøder). Mens Inger Lise Hansen er "soft on gays", minner partileder Høybråten om bibelens klare ord:

Når en mann ligger hos en annen mann som en ligger hos en kvinne, da har de begge gjort en vedderstyggelig gjerning; de skal late livet, deres blod være over dem! 3. Mos. 20:13.
Dette står altså i Mosebøkene, apostelen Paulus, grunnlegger av den kristne kirke, bekreftet Mosebøkenes forbud mot og dødsstraff for homofili (Rom 1:26-32). Paulus presiserte at regelen også gjelder lesbisk virksomhet.

Kvinner skal helst være jomfruer på bryllupsnatten, ellers:
Da skal de føre henne ut foran døren til farens hus, og mennene i hennes by skal stene henne til døde. 5. Mos. 22:21
Jan Arild Snoen, som har bidratt med denne bibelstudien, kan også opplyse at Bibelen anfører dødsstraff for å skifte religion og for å ha samleie under menstruasjon.

Rektor Vidar Haanes ved Menighetsfakultet slår fast: ”En teolog har alltid en forpliktelse på Skriften."

Bibelen sier imidlertid ikke noe om røyking på bussholdeplasser.


Ikke både-og. Puling og mens hører ikke sammen, i følge moralreglene Høybråten bekjenner seg til.

Blogglisten

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg har bare én ting å si; Faen ta religion.

KEE sa...

De siste dagers kommentarer om hva en god Abrahamitt skal og må gjøre får meg til å spørre: Holder vi oss med en ond Gud?
En kan i alle fall plukke ut fra mosebøker, bibel og koranvers setninger som med letthet kan underbygge en slik påstand.

Eller er det kanskje slik at Guds vilje er ond for onde mennesker, at man i hans skrifter kan plukke ut en rettferdiggjøring av de mest bestialske handlinger. Men at de da også som en konsekvens er pokka nødt til å fullstendig ignorere de andre delene av skriftene; delene med den tilgivende, forståelesfulle og gavmilde Gud.

Konrad sa...

Plukk litt her og litt der så er det fleste religioner både sympatiske og sjarmerende.

Mange kristne mener at kristendommen er grunnleggende humanistisk, fordi den bygger på NT i stedet for det brutale GT. Men også denne påstanden bygger på en selektiv lesning av NT.

Anonym sa...

Som ateist føler jeg meg krenket av det hatefulle budskapet ovenfor ikke-troende i GT, og koranen.

Noen mulighet for å få disse tekstene forbudt her i landet, evt sensurert?

Anonym sa...

All religion är psykisk sjukdom (psykossjukdom) som innebär att en individ inte har sinnesnärvaro nog att acceptera världen och verkligheten som den är. Istället hänger man sig åt hallucinationer och vanföreställningar som bara går ut på att rättfärdiga ens egen position och att möjliggöra att fortsatt leva i sartreansk ond tro.

Äkta fri andlighet däremot är något annat men den är också något som ständigt förändras, är helt individuellt och aldrig kan nedtecknas i en helig skrift eller utgöra fokus i en sekt o d. Religionen är andlighetens (självförverkligandets) värsta fiende och något mycket tragiskt.

Anne sa...

Og som et apropos til hijab-debatten: GT sier alle kvinner skal dekke til håret. Indremisjonen lagde sin egen versjon, kvinner måtte alltid bære hodeplagg, men selv indremisjonsdamene innså at motetyranniet er sterkere enn Gud :-)