tirsdag 30. mars 2010

Siv Jensen serverer oppspinn

I Stortingets muntlige spørretime spurte Frp-leder Siv Jensen barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken (SV) om hvordan Lysbakken kunne «påstå at Regjeringens politikk virker når offentlig statistikk viser at antall tvangsekteskap i Norge øker kraftig». Jensen sa også at «antallet tvangsekteskap øker eksplosivt under den rød-grønne regjeringen». BTs egen faktasjekk avdekket at dette er rent oppspinn fra Jensens side, eller bullshit som det også kan kalles.

- Det totale antall tvangsekteskap er ukjent, og det finnes ingen statistikk over antall tvangsekteskap i Norge. Tvangsekteskap er forbudt ved lov i Norge, og det vil derfor være mørketall / forhold som holdes skjult, sier kommunikasjonsrådgiver Alexandra R. Tufteland i IMDI.

Faktasjekk er moro selv om saken er et par måneder gammel.

Pia Tjelta som postordrebrud i "5 løgner".

Blogglisten

2 kommentarer:

ThomasLG sa...

Bra at noen følger med. FrP sprer som vanlig løgner og myter for å bygge under fremmedfrykten. Gjentar man en løgn mange nok ganger, begynner folk å tro på den.

Anonym sa...

Og på dette området bryr de seg vel ikke en gang om å ha en eller annen FrPtopp som ligger nærmere sannheten, slik at når feilen en eller annen gang kommer fram, kan de peke på ...

Norske journalister gjør en slett jobb her: FrP ser ut til å være freda for skikkelig kritisk journalistikk. I stedet får de rølpejournalistikk mot seg, og det kan de da virkelig å vokse på.