mandag 22. mars 2010

Tyrkia vil igjen fordrive armenere fra landet

I 1915 og utover døde hundretusenvis eller opp mot 1,5 millioner armenere i massakrer og på grunn av fordriving utført av et militærdiktatur (restene av det ottomanske regimet). Det moderne Tyrkia nekter for at dette skjedde eller for at det var et folkemord. Tyrkias statsminister er nå så lei av anklagene at han truer med å fordrive de omlag 100.000 armenerne som oppholder seg papirløst i landet.

Dette må være bortimot verdensrekord i komisk selvmotsigelse: "Dersom dere fortsetter å beskylde oss for etnisk rensing, vil vi gjennomføre en etnisk rensing."

Tyrkias frenetiske benektelse av hendelsene er ikke bare patetisk, det er ganske pussig. Fordrivelsene og massakrene ble jo utført av et ottomansk militærdiktatur, et rike som jo gikk i oppløsning under krigen. Tyrkia er en moderne, sekulær nasjonalstat etablert på de "tyrkiske" restene av det ottomanske riket. Hvorfor det moderne Tyrkia absolutt skal benekte eller bagatellisere ottomanenes grusomheter (bildet til venstre) er meg en gåte. Dessuten er de historiske fakta temmelig godt etablert.

Når det er sagt: Historiske fakta bør ikke etableres gjennom politiske vedtak, historiske fakta bør etableres gjennom upolitisk, nøktern og grundig forskning.


Komiske Erdogan: - Jeg er da for faen ikke hissig og voldelig, dersom du sier det igjen slår jeg deg flat, din vantro armenske hund!


Blogglisten

Ingen kommentarer: