fredag 5. november 2010

Norge: Tortur og mord skjer daglig og rutinemessig

For noen dager siden kom nye skrekkbilder av tortur og drap i dagens Norge. Det burde egentlig ikke overraske noen at husdyrhold er brutalt. Dyrene holdes innesperret i bittesmå rom før de avlives med kaldt blod. Arbeid på slakteri er ikke for sarte sjeler, men konsumentene som kjøper delikate pakker med kjøtt og egg slipper å forholde seg til den blodige virkeligheten. Når tusener eller millioner av kyr, høner, mink og gris holdes innesperret er det ikke til å unngå skader og sår.

– Sett i forhold til andre husdyr så fant vi ut at det var feil å si at pelsdyrene ikke har det bra, sier spesialinspektør Leif Homme i Mattilsynet.Sauen må lide for vårt luksusforbruk.

2 kommentarer:

cecilie nordgard ottem sa...

Jeg er så enig så enig. Alle husdyra i Norge lider, mer eller mindre. De som har det desidert værst, i mine øyne, er fjørfeet. Skulle likt å sett et slikt hylekor hvis media hadde tatt tak i det faktum at rundt 50 000 fjørfe dør på dyretransporter hvert år, bilder av høner og kyllinger uten fjær som er offer for kannibalisme og fjærhakking. Men neida. Det er nok for kjekt med kylling og egg til en billig pris.
Best å ta på seg skylappene og la all vår støtte gå til pelsdyrene..

Var på pelsdyrfarm i 2003, så ingen skadde eller syke dyr der.

Konrad sa...

Det heter visstnok at pels er "unødig luksus", men de kan man like godt si om egg og bacon også. Pelsdyr lever dessuten av avfall som ellers ville gått på fyllinga, mens høner og griser lever av høyverdig matkorn. Pels er dessuten et praktisk naturprodukt, akkurat som saueull.