tirsdag 26. mai 2015

Bård Larsen - historieløs historiker

Da muren falt ble Bård Larsen anti-kommunist, og mer anti enn knapt noen andre. Det var banalt å være AKPer på 1970-tallet, og det er banalt å være antikommunist i dag. Dette er Bård Larsens modus operandi i kortform.

Nå er han på ferde igjen. I likhet med sovjetkommunistene misliker han historie som ikke oppfører seg som den skal. Bård Larsen liker ikke at Asbjørn Sunde og kommunistene i Osvald-gruppen var Norges tøffeste og ivrigste motstandsfolk (til forskjell fra speiderguttene i Milorg). Han bruker alle slags argumenter for å hindre folk i å bli minnet på dette i form av Osvald-monumentet.

En historiker som ikke liker historien fordi den strider mot hans egen ideologi? Det er ganske komisk. Det er særlig komisk fordi dette var sovjetpropagandaens modus operandi: De brukte korrekturlakk i leksikon for å fjerne personer som var falt i unåde.

4 kommentarer:

Sosialisten sa...

Var Bård Larsen sjølv kommunist ein gong i tida?

Mad Mullah Hastur sa...

*knis*

Det der kallar vi ein real retorisk lusing.

Konrad sa...

Ja Bård Larsen var såvidt jeg vet sosialist i sin ungdom. Du kan utfordre ham på det, er unnvikende eller ikke svarer har jeg nok rett.

Mad Mullah Hastur sa...

Han var medlem av NKU ei kort stund i sin ungdom, han reflekterte neppe over på det tidspunktet, men det var nok til at han fekk avsmak for det. Han har ikkje lagt skjul på det, og tykkjer det er så spennande å hakke på for å vere ærleg.