onsdag 8. juni 2016

Hege Storhaug - en ekstremist

I 30 år har han vasset i ekstremisme. Men Tore Bjørgo er ikke lenger redd sier han til Aftenposten (2/4). På spørsmålet om islamjegeren Hege Stohaug er ekstremist sier han:

Det er to hovedkriterier for ekstremisme. Det ene er når du går i retning av å legitimere vold, det andre er når du undergraver grunnleggende menneskerettigheter eller demokratiske verdier. Når Hege Storhaug sier hun vil forby enkelte moskeer i Norge og la biskoper redigere Koranen, krysser hun en grense. Hun legitimerer ikke vold, men undergraver grunnleggende demokratiske verdier - religionsfrihet. Det er etter mitt skjønn ekstremisme, sier Bjørgo.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg kommer ALDRI til å glemme hvordan du karakteristerte en rekke mennesker, inkludert medlemmer av AP som medskyldige for 22.juli! Aldri! Det kommer jeg alltid til å bruke mot deg"

Anonym sa...

Har du noen egne tilførelser? Folk som skriver blogg må jo kunne skrive hva de selv mener og ikke drive ren avskrift av hva andre skriver. Det blir for patetisk.

Konrad sa...

"Jeg kommer ALDRI til å glemme hvordan du karakteristerte en rekke mennesker, inkludert medlemmer av AP som medskyldige for 22.juli! Aldri! Det kommer jeg alltid til å bruke mot deg"

Hva er verst: Å VÆRE moralsk medskyldig eller å SI at man er det?

Ja, jeg beskyldte bl.a. Bruce Bawer for "blod på hendene" (det er som det fleste vet en metafor). Men la meg minne om at Bruce Bawer selv skyldte på ofrene (norske politikere) for 22.juli, mens ABB selv hentet næring fra Bawers skriverier.

Ellers har jeg ikke beskyldt i AP for medansvar.

Konrad sa...

Trenger ingen tilføyelser til Bjørgos analyse, den står seg veldig godt alene.