søndag 30. oktober 2016

Skyld og skam etter 22. juli

45 prosent av de overlevende fra Utøya sliter med skyldfølelse, melder Morgenbladet 7/10.

Et forbløffende tall når vi vet at de som leverte ideologien til ugjerningen ikke har uttrykt noen form for skyld og skam. Bruce Bawer skammet seg ikke, tvertimot han bare forsterkt budskapet med snakk om quislinger. Hege Storhaug? Nei. Fjordmann? Nope. Hans Rustad? Et bittelite unntak er Ole Jørgen Anfindsen.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hege Storhaug var ikke noe forbilde for Breivik. Hvorfor sitter du her og leverer rendurkede løgner. Breivik sa selv i rettsalen at han var motstander av de demokratiske og sekulære verdiene som Hege Storhaug og HRS står for. Men hele poenget ditt var vel å få slengt litt dritt mot en kvinne som lever på hemmelig adresse etter overfall fra en av dine meningsfeller var det ikke?

Konrad sa...

Kanskje hun ikke var et forbilde, men sammen med flere andre leverte hun ideologisk materiale til ABB. Storhaug burde skamme seg, men gjør det ikke. Ofrene derimot skammer seg. Selv du burde klare å se det paradokset.

Storhaug en demokrat? Tja. Hun minner mer om en ekstremist som i praksis flørter med fascistiske understrømmer.

Konrad sa...

Storhaug er en dårlig forkledd ekstremist
http://konradstankesmie.blogspot.no/2016/06/hege-storhaug-en-ekstremist.html

Anonym sa...

Løgn og svineri fra deg. Hege Storhaug er ikke sitert et eneste sted hos ABB. Kun ren løgn og ønsketenkning fra deg som har lagt et menneske som lever på hemmelig adresse på grunn av voldelig overfall fra en av dine meningsfeller. Ikke godt å vite om det var Konrads Tnaksemie som leverte ideologisk materiale til den voldelige ekstremisten som overfalt henne i hennes eget hjem en nyttårsaften.

Jeg forstår at man ikke skal ha en eneste kritisk tanke om innvandringen til Norge eller til islamske dogmer for da er man som Breivik; er det sånn å fortså? At man ukritisk skal akseptere islamske dogmer og være kulturrelativist eller så er man akkurat som Breivik. Mor Nille-argumentasjon det der. Men det skal du bare ha klart for deg; at hun kommer ikke til å holde kjeft selv om du sitter her og sviner til henne på denne parodien av en "blogg".

Skal hun skamme seg over å være for bærekraftig innvandring og mot islamistiske dogmer? Skal jeg det? Count me out!

Anonym sa...

Føler du noen skykdfølelse for å ha lagt opp til det klimaet som førte til at Storhaug brutalt be slått ned og overfalt i sitt eget hjem en nyttårsaften? For å ha levert ideologisk tankegods som gjør at hun ikke lenger kan leve trygt?

Konrad sa...

Jeg støtter selvsagt ikke noen form for selvtekt, og beklager sterkt om Storhaug ble utsatt for vold. Like fullt er Storhaug og flere andre moralsk, jeg understreker moralsk, medansvarlige for drapet på 77 personer.

Anonym sa...

Og du er moralsk medansvarlig for overfallet på Storhaug.