lørdag 2. desember 2017

Tybring-Gjedde er faktisk ikke en nazist!

- Jeg mener det er veldig lett å lage god satire på Christian Tybring-Gjedde, men han er faktisk ingen nazist, sier kringkastingsrådets leder Per Edgar Kokkvold.

Kremt. Dersom det er nødvendig poengtere at Gjedda ikke er en nazist, ja da har både Gjedda og Cockvold et problem. Det var satire og han burde vite at satire ikke gir seg ut for  å være fakta. Dette trenger ikke faktasjekk! 5080 foreslo å avlive Northug, selvsagt satire som ikke trengte faktasjekk.

Det er i det hele tatt påfallende at Kokkvold og hans våpendrager Vebjørn Selbekk, som ellers mener at retten til å krenke er ukrenkelig, plutselig snur 180 grader når det er den politiske høyresiden som får som fortjent. Hege Storhaug er også i dette merkelige selskapet av forvirrede ikke-nazister.

Kokkvold er i det hele tatt en mann som sleiker establishment opp etter ryggen, han sparker helst nedover som den oppblåste feiging han er. I 2010 var han plutselig ikke ytringsfrihetsfundamenlist da det gjaldt statens diplomati:

Og han [Kokkvold] synes mediene bør ha gode grunner dersom de vil videreformidle informasjon som kan være ødeleggende for internasjonalt diplomati.
Men Muhammedkarikaturene måtte altså publiseres for enhver pris, selv om det skapte diplomatisk forviklinger.
Faktasjekket: Ikke nazist, bare en ufordragelig høyrevridde gubbe

Men det er altså noen som tar Kokkvold. Nå fjernes det belastende ordet nazifiske fra Pippi-bøkene:
– Verden har gått framover, og vi forstår at ord som nazifisk kan virke støtende på mange. Derfor endres alle henvisninger til nazifisker. Ordet blir erstattet av den mer nøytrale termen «Christian Tybring-Gjedde», sier forlagsredaktør Ebbe Brolin til 5080.no.

Ingen kommentarer: