lørdag 17. november 2007

Kosovo: flere krigsforbrytere og kriminelle i regjeringen?

Agim Çeku har det siste året vært statsminister i den FN-styrte provinsen Kosovo, del av Serbia. Under Kosovo-krigen i 1999 var Thaci leder for geriljagruppen Kosovos frigjøringshær (UCK eller KLA) som senere ble omdannet til et slags sivilforsvar for Kosovo (Kosovo Protection Corps). Før dette var han general i Kroatias hær og var blant annet en av arkitektene bak ”Operasjon Storm” der Kroatia gjenerobret Krajina i august 1995. Operasjon Storm medførte massakrer på flere hundre etnisk serbere og ca 200.000 etniske serbere flyktet fra sine hjem uten å kunne vende tilbake. Operasjon Storm innebar med andre en omfattende etnisk rensing. En kroatisk general, Ante Gotovina, sitter i Haag tiltalt for krigsforbrytelser, mens general Rahim Ademi (av kosovo-albansk opprinnelse) er stilt for retten i Kroatia. Det er mye som tyder på at også Agim Ceku var innblandet i krigsforbrytelser på samme måte som Ademi og Gotovina. Çeku overtok som statsminister i 2006 etter at Ramush Haradinaj trakk seg på grunn av krigsforbrytertiltale i Haag.

Det er mye som tyder på at Hashim Thaçi blir ny statsminister i Kosovo etter valget der. Thaçi var politisk leder for UCK under Kosovo-krigen. Før krigen bygget han opp og organiserte UCK som før den større konfrontasjonen med serbiske styrker, drev mindre terrorvirksomhet mot serbiske mål inne i Kosovo. UCK var til å begynne med totalt underlegen den tungt utrustede serbiske hæren og frem til 1998 besto UCKs virksomhet seg i stor grad av uprovoserte angrep på politistasjoner og sivile mål. UCKs virksomhet ble finansiert blant annet ved heroinsmugling. UCK gjorde seg etter alt å dømme skyldig i en drap på flere hundre uskyldige og fordriving av Kosovo-serbere både før og etter Kosovo-krigen i 1999. Terroristen Thaci ble for øvrig tatt i mot som en statsmann av daværende statsminister Bondevik.

Er det noe håp for Kosovo med slike politikere?

EDIT (16.des): En kommentator hevder jeg baserer meg på serbisk propaganda. Det er helt feil. Jeg baserer meg på informasjon fra Haag-domstolen og fra vestlig presse som har stor sympati for kosovo-albanernes sak. Se f.eks. denne reportasjon i BT.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Klart det er håp for Kosova. De gjør det utrolig godt jo. I løpet av meget kort tid så har utrolig mye positivt skjedd i Kosova. Det eneste som gjenstår nå er full uavhengighet.
Og du Konrad, seriøst...terrorrister, krigsforbrytere og narkotika langere???! Hmmm..hvem sin nyttig Idiot er du da? Driver du noen form for research før du skriver dine innlegg, eller er det bare copy ,paste fra en av de mange propagandasidene til serberne? Har du noen gang vært på tanken om å søke ordet terrorist sammen med ordet serber på internett noen gang? Eller hva med Krigsforbryter og serber? Du kan prøve å søke om serbisk mafia og se hva du får av treff.
Anyway her er en link som du trenger å se litt på: http://www.kosovaevidence.com/
Her er en annen link som viser de snille serberne. Se bare hvordan de behandler sine landsmenn og medmennesker i Beograd(hovedstaden i Serbia). Og spør heller om det ikke er på tide at Kosova får sin uavhengighet nå snart.
http://www.youtube.com/watch?v=qE0M9lo6ZBk&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=8MTQm0jEfDw
Til slutt et tips om du ønsker å skrive om noe ordentlig konspiratorisk så kan du prøve å finne ut av hvem som erklærte seg som den første jødefrie nasjonen i Europa under den andre verdenskrig.
Og siden du er en nyttig idiot så bør du og lese litt om den sorte hånd a.k.a The Black Hand ;)

Anonym sa...

Sorry, det er ikke propaganda det jeg skriver. Hashim Thaci var rett nok ikke en versting, han er først og fremst en luring. Thaci deltok i eller organiserte små terroraksjoner inne i Kosovo før Kosova-krigen. UCK var også definert som terrororganisasjon inntil USA og andre land fant det opportunt å ha dem på sin side.

Agim Ceku deltok i Operasjon Storm sammen med Gotovina, det er et faktum (ikke propaganda). Haradinaj er stilt for retten i Haag.

Jeg ønsker Kosova og kosovarene alt vel, men Kosovarene fortjener politikere med rent rulleblad.

Hva som foregår i Beograd, jødene under krigen og serbiske krigsforbrytere har ingenting med saken å gjøre. Svin som Karadzic og Mladic burde vært sendt i fengsel for lengst.