tirsdag 1. desember 2009

Islam: Vår tålmodighet er slutt

– Jeg synes det er et interessant utgangspunkt for en større debatt som vi har i hele Europa som handler om å sette grenser for islam. Den har vi også tidvis sett her i Norge, for eksempel med hensyn til bruk av hijab. I Frankrike og Danmark pågår det en stor debatt om heldekkende slør, og i flere byer i Belgia er det allerede innført et forbud. Dette er en veldig interessant debatt, fordi den viser at Europa er i ferd med å våkne opp, sier Per Willy Amundsen, innvandringspolitisk talsmann i Frp til Dagsavisen (se også Dagbladet og VG).

Per Willy forsøker å moderere seg, men havner likevel i dårlig selskap. Det er altså på tide med litt hitling:
1) Olav Versto i VG: "Men det viser seg at vi famler og feiler når vi rettledet av disse verdiene skal forholde oss til en religion og et samfunnssyn som selv ikke innebærer toleranse (...) og som uttrykkelig ringeakter andre kulturer enn sin egen."

2) "Einmal wird unsere Geduld zu Ende sein, und dann wird den Juden das freche Lügenmaul gestopft werden." (En gang blir det slutt på vår tålmodighet, og da skal jødenes frekke løgnkjeft bli stengt.) Joseph Goebbels, i Sportpalast, Berlin 1933.

Partifell Tybring-Gjedde er muligens hakket verre enn PWA (litt hitling er klart fortjent i dette tilfellet):

– Jeg skjønner frykten sveitserne har for islamiseringen av Europa. Jeg regner med at vedtaket er et uttrykk for at folk i Sveits vil reagere i forkant, ta tyren ved hornene og gjøre noe nå. Jeg synes absolutt vi skal være oppmerksomme på hva minaretene symboliserer. Moskeene og minaretene skal vise fram islamsk kultur og religion, og de bygges stort og prangende for å markere islams styrke, sier Christian Tybring-Gjedde.

Tybring-Gjedde er tydeligvis blottet for allmennkunnskap eller forsøker han å være ironisk? Han har visstnok en mastergrad i international studies så helt kunnskapsløs og imbesil kan han ikke være. Han har også studert ved Loyola University i Chicago (et privat jesuittisk, altså katolsk, universitet).

"Bygge stort og prangende"? "Vise frem religionen"? Har dette tåkehodet vært på kontinentet overhode (bilder nedenfor)? Har han ikke en gang vært i Trondheim (bildet nedenfor)? Men Tybring-Gjedde har faktisk vært i Chicago og studert ved Loyola University (nederste bildet).

Tybring-Gjedde liker ikke store og prangende religiøse bygg.
Her representert ved ovenfra og ned Grossmünster (Zürich), Stiftskirche St.Gallen (jøss, Sveits det også), Nidarosdomen (Norge) og nederst Madonna della Strade Chapel (Loyola University, Chicago, hvor Tybring-Gjedde tok en bachelorgrad).
Andre om saken:

Det høyreekstreme partiet SVP kjørte valgkamp med retorikk som ”minaretene er et symbol på muslimenes vilje til å ta makten og etablere Sharia-lov”.

"Muslimene får smake sin egen medisin," sier Bjørn Wegge, generalsekretær i Norsk Misjon i Øst, i en kommentar til folkeavstemningen i Sveits.

Absurd vedtak i Sveits, skriver Frydonomics.

"Sveits blir neppe nøytrale i neste verdenskrig", skriver Indregard.

Al-Qaida gir opp etter folkeavstemningen, skriver 5080 i en som alltid treffende kommentar.

Per-Willy Amundsen gir et pliktskyldig nikk til religionsfriheten, skriver Christer.

Lysbakken om Mullah Amundsen - er Mullah Amundsen hjernevasket?

Helvete, Helvetica!

Jon Stewart.

Vedtaket i Sveits er i strid med menneskerettene.

10 kommentarer:

Unknown sa...

muslimer er ikke rundt og forfekter sitt syn for moro skyld! Hvis Lysbakken skal være troverdig må han se utover det generelle SV- synet om at alle er velkommen hit til et fargerikt felleskap. Vi er for naive fordi vi ikke har opplevd alvoret ennå med terrorhandlinger fra ekstremistiske muslimer. For det er vel ikke kristne grupper som driver og terrorbomber i vesten vel?

Faisal Aden sa...

FRP = ALT ANNET ENN SUNN FORNUFT..........
Jeg hadde ei religions lærer som var kristen på videregående.
Hun kledde seg på samme måte som ei nonne,altså heldekkende,lik muslimske kvinner.
Hadde det vestlige samfunnet og ikke minst FRPere faktisk prakisert sin religion,så hadde vi ikke engang hatt denne typen utspill
om å fjerne heldekkende religiøse plagg som burka og Islam fiendlighet generelt.
Vi ville hatt det bare godt av om nordmenn faktisk praktiserte sin ``offisielle``religion i den grad at vi ville fått mye mer tolerante mennesker.
Det vestlige samfunnet er bygd på demokrati.
Altså er man kristen bare ``offisielt``.
Vel hvis man skal forby hijab eller burka, så må man også forby måten nonnene kler seg,
og forbyr man måten nonnene kler seg,så er man i kollisjon mot seg selv.
Da er min konklusjon:om den norske staten bestemmer måten vi kler oss på så
lever vi i hvertfall ikke i demokrati.

hanyoumaru sa...

også undrer folk på om verden går under? ER DERE IDIOTER? jeg er kansje ikke noen relgiøs type (jeg er en offesiell synder) men jeg vil ikke stå for dette. hvis dere faktisk går så langt ved å dømme alle for en så gjør det privat, ikke dra ut i offentligheten med dette våset. noen gang hørt om at noe kalles "tabu"? eller forsvant det under historien om fritt ord prisen? hvis dere fatter hva slags verden dere legger dere ut med så snur dere HER OG NÅ. hvis dere fortsetter med dette våset kan jeg garantere at neste steg heter "opprør og krig". og jeg kan love dere at som kjenneing i undergrunnen vet jeg om hva dere bør vurdere. snu nå eller jeg kan bare love dere at de første som tar til våpen blir ikke millitæret. og en siste ting til slutt "pass dere for "byens bånnslam" "

Konrad sa...

Asnesdal:
Øøøh. Forfekter sitt syn? Vel, du vet kanskje ikke at hvem de ivrigste misjonærene er? Senest i går ble jeg praiet av en mormoner som ville omvende meg, jeg har aldri blitt forsøkt omvendt til islam.

Ellers bør du kanskje lære deg litt historie. I vår verdensdel er det hovedsaklig jøder, sigøynere og muslimer som har vært gjenstand for overgrep de siste 100 år. Senest i 1995 da 8000 muslimer ble kaldblodig henrettet i Srebrenica.

Konrad sa...

Hanyoumarou:
Ja?

Konrad sa...

Faisal:
Ja, du er inne på noe viktig der.

Sosialisten sa...

Er Christian Tybring-Gjedde jesuitt? Det var det eg visste at det var eit feilgrep å oppheve jesuittparagrafen i 1956!

"Jesuitter og Munkeordener maae ikke taales" som det for ikkje så veldig lenge sidan heitte i grunnlova.

Sosialisten sa...

Og forresten, når han seier "å sette grenser for islam". Grensesetjing gjev assosiasjonar vil barneoppseding osv. Kva er dette for slags "nanny state" Frp-Amundsen vil ha?

Admin sa...

Ypperlig oppsummering. Rene oppslagsverket, mann.

Konrad sa...

Sosialisten:
Frpere som Tybring-Gjedde er oppsiktsvekkende historie- og prinsippløse. Norge hadde faktisk grunnlovsfestet diskriminering av religiøse minoriteter til 1956.

Frp er jo som kjent tilhenger av formynderstaten, på nøye utvalgte områder selvsagt.