lørdag 19. februar 2011

Treholt-bumerang?

Tidligere POT-etterforskere som er blitt anklaget for å ha forfalsket bevis i Treholt-saken, vurderer å saksøke forfatterne bak boka «Forfalskningen», melder NRK og VGNett.

Dette får meg til å tenke på politivoldsaken i Bergen der vitnene (de fornærmede) ble straffeforfulgt, ikke de voldelige politimennene. Retten bør avvise kravet fra køddene i PST: De driver en virksomhet som er potensielt svært integritetskrenkende og på grunn av hemmelighold er faren for justismord overhengende. Nettopp derfor bør de tåle å skarp kritikk og de må tåle å bli gått etter i sømmene. I bumerangsaken ble utrolig nok vitnene dømt av hensyn til politiets omdømme, mens rettens oppgave i stedet skulle være å beskytte individene mot overgrep fra statens voldsmakt. Dommerne gjorde ikke jobben sin, journalistene gjorde ikke jobben sin. Til og med Amnesty ble trakassert i av politiet. Derfor bør sutringen fra de tidligere POT-folkene ignoreres.

Disse sutrete politifolkene kan jo egentlig bare slappe av. Politimenn slipper alltid unna, selv når de har fusket med bevisene i grove justismord. F.eks. var idrettshelten Magnar Solberg etterforskningsleder i Fritz Moen-saken.


Hvilken troverdighet har POT/PST etter Lund-kommisjonen?

Blogglisten

Ingen kommentarer: