lørdag 27. september 2014

Halshugging i Allahs navn

Norge henger seg med i en ny krig (den 4. på få år), nå mot den såkalte islamske staten som med sin brutale fremferd og summariske henrettelser bare fortjener avsky. Bilder av hvite menn som blir halshugget har gått verden rundt og kan ha vært utslagsgivende for USA og Storbritannia og andre land på slep går til aksjon.

Men så like i nærheten: Saudi-Arabia har halshugget et titalls mennesker den siste tiden. Personene ble henrettet for alvorlige forbrytelser som narkotikasmugling, frafall (apostasi), utroskap (hor) og hekseri.

Bare til orientering er Saud-Arabia

  • IS' viktigste sponsor og ideologiske støttespiller
  • Irans fremste rival i Midt-Østen
  • USA viktigste allierte i området
  • den eneste stat som fullbyrder dødsstraff ved halshugging (Frankrike brukte giljotinen til 1977)
Skal Norge bombe Mekka og Medina, nå liksom? 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det vi kunne trengt, var å la Allah ordne opp selv i Midtøsten og Afrika - og det hadde unektelig vært spennende å kjøpe popkorn og brus mens showet pågikk, hadde det ikke vært for at der er en viss sjanse for at action kommer til "et sted nær deg".

Det problemet hadde ikke Norge hatt om det ikke hadde vært for den politikken som har vært ført de siste 40 år - men gjort er gjort, og spist er spist.

Konrad sa...

Nok en kommentar som ikke får med seg poenget.

Anonym sa...

Hyklerijegeren som er i farten? Tenker du finner mer hykleri i både Saudi og IS.

Det kunne være interessant å høres hva Konrad ville gjøre...

Konrad sa...

Gjøre? Jeg spørger kun, mit kall er ei at svare.

Hykleri i Saudi og IS? Men det er jo åpenbart, goes without saying. Saudi er et råttent og grunnleggende dobbelmoralsk regime. Det samme er IS. Disse to er slik sett like. Derfor blir også hykleriet i vesten enda tydligere.