lørdag 20. juni 2015

Parkering er nødvendig

Da Danske Bank flyttet til Trondheim sentrum, hvor parkeringsmulighetene var skrale, sluttet hele fire av fem ansatte å kjøre bil til jobb, melder NRK.

Folk kjører til jobb når det er lettvint å parkere, ikke fordi de "trenger" bil. Parkeringsplasser synes å være nøkkelen til trafikkproblemene i norske byer: Løsningen er færre og dyrere plasser. La funksjonshemmede få parkere, så kan vi andre ta bussen eller sykle, og dersom vi andre absolutt må kjøre så bør vi betale. Så enkelt er det.

Betaling for parkering kan dessuten være en solid inntekt for byene. Oslo kommune alene går trolig glipp av flere 100 millioner kroner fordi folk kan parkere gratis i byens gater.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fullstendig asosialt. Jens, Røkke, Stordalen, Erna og Fredrik Hauge får gatene for seg selv, mens vi fattige må gå.

Konrad sa...

Ikke nødvendigvis. Parkering kan være forbeholdt beboere (boligsone) som betaler en middels pris for privilegiet det er å parkere. Andre kan parkere på parkometer til en solid pris som likevel er OK for ærend til tannlegen, butikken etc. Parkering er et knapt gode og da er det bare rimelig at folk betaler kostnaden. For folk i sin beste alder med to bein er det helt unødvendig med bil i Oslo.