mandag 6. april 2009

Drit i tamilene

La oss heller snakke om "David Weiss". De siste to dagene har Sri Lanka endelig passert "David Weiss" i pressedekning. Men: Selv i dag er de fleste omtalene av selve demonstrasjonen og det faktum at "trafikken ble sperret". Drit i tamil-tragedien bare trikken ikke blir forsinket!

De srilankiske tamilene er i dag en av de største ikke-europeiske minoritetsgruppene (etter Vietnam og Somalia) i Norge. Nordmenn er da logisk nok mest opptatt av nok en fillesak fra Israel. Noen hundre drepte tamiler? 10.000 norske tamiler med familie, slekt og venner i livsfare? Dramatisk utvikling på Sri Lanka? Drit i det, Jersulem Post har fornærmet hele det uantisemittiske, antisionistiske folk! Aftenposten har blitt lurt av en skøyer! Selveste Stanghelle bet på aprilsnarren.

Og hvem er det som gidder å rapportere fra Sri Lanka? NTB, bare NTB? NTB - finnes det fortsatt? Ingen seriøse medier gidder å sende korrespondenter til en filleøy langt vekk.

Og bildene er stort bare av en eller annen oppstilt tanks, noen soldater traskende i en åker eller noen flyktninger som vandrer bedagelig i vakkert landskap. Ingen avrevne kroppsdeler? Ingen stinkende lik? Ingen massegraver? Dette er slapp dramaturgi, søvndyssende er det. Kjedeeeeliiiig.

5 kommentarer:

Trond sa...

Hadde bare Jan Åge Torp og Finn Jarle Sæle kalt sengaleserene for guds utvalgte folk og startet en venneforening da hadde nok folk brydd seg. Men hveme r inntresert i å kjempe en kamp der alle er enige om at det er vondt og vanskelig?

Konrad sa...

Det må bli et folkekrav før valget: Vi vil ha enklere konflikter, konflikter i rent sort-hvit, konflikter uten gråsoner, uten skurker og helter. JG Støre er jo full av nyanser og fakta, det vil ha en slutt på, vi må få en banal utenriksminister!

Anonym sa...

Send dem hjem. I Kina har de dødsstraf en ide her ?

Konrad sa...

Meget god ide! Skyt pakket! Henge dem i nærmeste lyktestolpe! Nå må det bli slutt på trafikkproblemene.

renold sa...

Til det norske folket:

Jeg VET hvor mye diskusjon det foregikk når det var offansiv mot palestinerene under jul, jeg vet hvor mange nordmenn som møtte opp under demonstrasjonene og jeg vet det var mange nordmenn som brydde seg om det som foregikk i midtøsten. Men hvor er alle dere nå? Det foregår en krig på Sri Lanka. Som alltid er krigens ofre uskydlige sivile menneskers liv.

Det å støtte sivile er ikke å ta del i et part i konflikten. Støtten kan vises på mange måter. Få frem sivile lidelser. Tamilenes liv på Sri Lanka er ikke mindre verdt enn andres. Menneskerettighetene gjelder for alle, uansett om dem er tamiler, nordmenn, sihaleser, palestiner eller en israeler.

* nordmenn= alle som bor i Norge