søndag 15. november 2009

Riddere av den doble moral

Kokkvold, Selbekk, PW Amundsen, HRS/Storhaug med flere har blåst seg opp til bristepunktet i forsvar for redaktørers rett (plikt?) til å trykke muhammed-karikaturene. Disse ridderne av den rene og ubesudlede ytringsfrihet viser seg tvertimot å være dobbelmoralister, Frp-koden tar Den Store Hvite Far (Kokkvold) herlig på fersken. Disse folkene later som de har prinsipper, men så viser det seg at de bare er prinsippløse opportunister. BT skiftet på sin side mening og står nå "skulder ved skulder med Jyllands-Posten". Nå viser det seg at JP er temmelig selektiv og opportunistiske i sitt bruk av ytringsfriheten, JP seiler åpenbart under falsk flagg og dermed blir også BTs "allianse" med JP underlig - BTs burde for redelighetens skyld tilføyd at de i årevis har hatt forretningsmessig samarbeidet med JP. Når BT ikke er redelig nok til å opplyse om de økonomiske forbindelsene til JP, kan jeg være redelig (og litt usakelig) nok til å minne om at JP for 60-70 årene siden ivret for hets av jødene.

Washington Post om JP: «The cartoons, whose vulgarity and offensiveness are beyond question, were published as a calculated insult last September by a right-wing newspaper in a country where bigotry toward the minority Muslim population is a major, if frequently unacknowledged, problem.»

PFU om Jespersens monolog.Velvel, her er en helt prinsippløs karikatur, eller var det karikatur av ....?

3 kommentarer:

Admin sa...

Washington Post har helt der borte fra den andre siden av Atlanteren forstått hva dette dreide seg om.

Og her på berget bytter Morgenbladets samfunnsredaktør Frank Rossavik ut sitt twitter-profilbilde med bombe-i-turban-mann.

Skulle ikke forundre meg om Morgenbladets samfunnsredaktør på 30-tallet hadde funnet like stor glede i å bytte ut sitt bylinebilde med en jødekarikatur.

Modig og viktig og så videre.

Konrad sa...

Ja veldig modig å mobbe den minste gutten i klassen. Dersom Rossavik er en tøffing burde han i stedet yppe seg mot den store sterke mobberen.

Anonym sa...

ma sjekke:)