søndag 15. november 2009

Trykk jesuskarikaturene!

Ja, det er jo ikke spesielt vanskelig, de fleste bildene som skal forestille Jesus viser en pen, litt feminin (homofil? sjekk kjolen og de slakke håndleddene) gutt med svensk-italiensk utseende (til venstre). Men Jesus var da vitterlig jøde (bildet nedenfor).

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hvis du googler jesus litt mer kommer du sikkert til noen motiver hvor du ser at han henger temmelig livløs spikret på et kors. Det hadde seg slik at "jødene", som du avbilder (?) til høyre for tegningen, henrettet ham. En liten detalje i den forbindelse: Det er derfor Korset er et kristent symbol; det som er i flagget, du vet. Pussig, ikke sant? Uansett, en karikatur av Jesus er ikke lett å gi seg i kast med. Monty Pyhton måtte oppfinne Brian fordi det ikke lyktes. Andres Serrano senket fyren ned i et akvarium med urin, og det ser veldig forferdelig ut, men ikke morsomt. De (fanatisk) "troende" er normalt de mest komiske. Det er også dem Monty Python og Kurt Westergaard gjør narr av.

Xebeche

Konrad sa...

Du ser ikke at det er skuespilleren Halle Berry med skjegg?

Ellers setter jeg pris på at du informerer meg om at korset er et kristent symbol, det visste jeg faktisk ikke.

Nei, Jesus ble ikke henrettet av "jødene", han ble henrettet av de romerske herskerne.

KEE sa...

Jødene fikk vel skylda først når den nystarta religionen prøvde å selge seg inn for romerene, så vidt jeg husker den eldre historie. På den annen side er det ikke veldig vanskelig å tro at en av datidens mer populære messiaser fremsto som en trussel for presteskapet.

Og sånn forøvrig burde man heller se om pressen virkelig turte å trykke et bilde av Chtulu som redder en sjømann fra drukningsdøden.

Konrad sa...

Chtulu??

"pint under Pontius Pilatus ..." står det vel i katekismen.

Martin sa...

Ikke rart at mange har inntrykk av Jesus som en kosebamse. Men han kunne - rettelse KAN - være tøff også.

Konrad sa...

Ay, nå ble jeg redd. Jesus tøff?

Du er deg selv lik, Martin.

Martin sa...

Jeg er naturlig nok meg selv lik, Konrad,siden jeg er meg selv. Men du kjenner ikke meg, så jeg vet ikke hva det der betyr. jeg prøver ikke å late som om jeg kjenner deg.

Hvis man leser i Bibelen finner man ingen kosebamsejesus. Det er en person med flere sider ved seg. Hva det skulle ha med "å skremme" å gjøre skjønner jeg ikke. Skjønner ikke hvorfor du skal ha behov for å være så frekk.