mandag 13. september 2010

Iver B. Neumann på biltur

Iver B Neumann har ikke bare vært på bærtur, han har også vært på biltur. Nærmere bestemt til Hardanger, kunne vi høre på radioen. På vei hjem ut på kvelden merket han seg at det var lite trafikk og at det var mange tunneler på veiene der i Hardanger, i motsetning til i Oslo der det er masse biler til alle døgnets tider (særlig på de tidene professoren skal kjøre 2,3 km hjem fra Blindern). Ut fra denne grundige empirien konkluderte han med at folk i distriktene er noen sytepaver som gnåler ut i ett.

Neumann er tydeligvis dummere enn han gir seg ut for. Bygdeveien gjennom f.eks. Voss er ikke bare en lokalvei til nytte for vossinger, den er også en nasjonal vei, det er faktisk hovedveien mellom Oslo og Bergen. I Oslo er det en mengde veier ved siden av hverandre, sågar flere felt på samme vei. I distriktene er det som regel bare en vei, det går ikke an å bygge 0,17 vei eller 0,14 tunnel i samsvar med trafikkmengden (selv om mange veier i Hardanger er ca 0,56). Dessuten går det ikke tog, trikk eller t-bane fra Hardanger til Bergen. Neumann kan jo rusle eller sykle hjem fra jobb dersom han ikke nedlater seg til å ta buss eller trikk sammen med allmuen.Denne veien burde egentlig bare vært 53 cm bred, i følge beregninger utført av sosialantropologen Iver B. Neumann.

3 kommentarer:

Kee sa...

For oss i distriktene hadde det noen ganger vært greit om man en gang for alle asfalterte oslo. Hele oslo. Man kunne kanskje latt galleri oslo stå igjen til skrekk og advarsel, men ellers ta alt. Tabula rasa som våre venner destruksjonsanarkistene kaller det.

Sosialisten sa...

Neumann er som vanleg på bærtur, men det ikkje uvanleg å høyre klaging i andre landsdelar om at for mykje av vegpengane går til at Kjell Opseth & eft. skal få lage hol gjennom Vestlandet. Fædrelandsvennen har iallfall spesialisert seg på å klage over at Vestlandet får all vegen Sørlandet skulle ha fått.

Konrad sa...

Sosialisten:
Sant nok. Jeg har forsåvidt ikke tatt stilling til hvor det bygges for mye eller for lite vei, men Neumanns resonnement er så banalt, kunnskapsløst og perspektivløst at det er pinlig at slikt kommer fra en professor. Han er endog spesialist i makt, og så skjønner han ikke at makt er penger. Språk er også makt.