mandag 20. september 2010

Svenskesuget

Muslimer är inte kapabla till kritiskt tänkande. Deras lära har programmerat om
deras hjärnor i så hög grad att själva nervbanorna ligger fel. Muslimsk kultur
omformar hjärnan, därför fungerar inte psykologisk vård på muslimer.

Sitat fra en dansk psykolog på en av Sverigedemokratenes samlinger.

Oppdatering:
- Sverigedemokraterna fremstilles i Norge gjerne som et protestparti som ligner Fremskrittspartiet, men det er misvisende. Sverigedemokraterna startet som et rasistisk parti, med tette bånd til nynazister, sier Didrik Søderlind, rådgiver i livssyn i Human-etisk Forbund. Han har fulgt partiet i en årrekke.


Feilvare. Muslimenes hjerner er varig skadet, i følge SD.

13 kommentarer:

Anonym sa...

tror jeg så hjærne på.. dette kalles også for hjærnevask.. og kan gi upprettelige skader

Brumlebass sa...

Er det dette Siv Jensen tar avstand fra i dagens Klassekamp? Eller er det partiets syn på Afghanistan og skatt.

På tide Norges verste parti tar avstand på Sveriges verste parti der de for utenforstående virker å ha et klart meningsfellesskap: synet på innvandrere. Og da spesielt muslimer.http://www.klassekampen.no/57976/article/item/null/-de-er-til-venstre-for-frp

KEE sa...

Og hvor lenge er det til de snakker om underkultur? Og behovet for å aktivt verge seg mot dens innflytelse? Det er en glatt skråning det der. Like greit å invadere Polen med en gang.

Konrad sa...

"Seit 6 Uhr haben Wir zurückgeschossen" eller noe sånnt sa Hitler. Angrepet på Polen var som kjent et svar på "polsk" aggresjon.

Michael sa...

At en psykolog kan få seg til å hevde noe sånt ... tragisk. Hvis ikke dette vakler på bommen over rasisme vet ikke jeg.

Konrad sa...

Han vakler ikke, han vasser stødig og rakrygget ut i den brune gjørma.

Ravende Roger sa...

Dere er veldig snille, men svært kunnskapsløse. Den muslimske verden har alltid hatt sympati for Hitler og nazismen, og det finnes en rekke forskjellige grunner til dette.

Og enhver som har litt mer dyptgående kjennskap til høtyreekstremisme, vet at nazistene alltid har hatt et respektfylt og tidvis svermerisk syn på Islam; Palestina-skjerf er forlengst blitt en fast del av nynazistuniformen, og Vigrids nettsider er fulle av hyldester til Taliban og Hamas. Svenske nynazister HATER Sverigedemonkraterna og omtaler dem foraktelig som "Israel-demokraterna".

Bloggeierens evinnelige sammenligning mellom islamofober og nazister er derfor både uhistorisk og vill-ledende.

KEE sa...

Faglig sett er det også tull, i beste fall en misoppfattelse. Ja, nervebaner forsterkes og kuttes ut ved læring, men dette er for det første ikke på alt permanent (hørsel er kanskje permanent, voksne europeere kan i alle fall ikke lære seg å høre de forskjellige klikkelydene i xhosa), og for det andre er overgangen fra mikro til makro her er slett ikke klar, for å si det forsiktig.

Konrad sa...

Ravende er et bra navn.

Dersom du har en kommentar til blogginnlegget er du velkommen tilbake, pølseprat trengs ikke.

Ravende Roger sa...

Ok greit, det var unødvendig å slenge med leppa, men de påstandene jeg kommer med, er alt annet enn pølsesnakk, og her har du belegg:

http://www.forskning.no/artikler/2005/november/1130944349.61

http://www.nationell.nu/2009/09/11/sverigedemokraterna-borde-heta-israeldemokraterna/

http://www.spiegel.de/wikipedia/Rechtsextreme_Symbole_und_Zeichen.html

www.vigrid.net

Lærte du noe nytt, nå? Det er forøvrig ikke første gang jeg opplever at folk reagerer med vantro på koblingen mellom Islam og nazisme, men dette er altså et dokumentert faktum.

Konrad sa...

Ravende:
Du kommenterer ikke mitt blogginnlegg, du bare maser med ditt. Mitt blogginnlegg handler om SD og deres ekle retorikk, du fortsetter å dyrke tesen: islam = nazisme. Jeg har ikke uttalt meg om islam og har heller ikke sagt at SD er nazister (selv om de langt på vei kvalifiserer til betegnelsen). SD er først og fremst rasister.

Ellers:
Nationell.nu er ikke den mest troverdige kilder på dette feltet. Vigrid er antijødiske og da er det helt naturlig å hylle eller støtte de som hater den jødiske staten, men det "beviser" ikke at islam=nazisme (dette banale poenget må vel selv du forstå).

Nazismen er først og fremst en kristen (protestantisk) ideologi, og mange reagerer med vantro på denne koblingen.

KEE sa...

Det var en ting jeg stusset litt på i den Meland-artikkelen du linker til. SD sliter med en viss overrepresentasjon av tidligere straffedømte. Mitt inntrykk er at dette gjelder så og si alle innvandringsskeptiske partier i vesteuropa. Hvorfor i alle dager er det slik? Eller er det bare et feilaktig inntrykk?

Konrad sa...

Interessant spørsmål. Norske Frp har hatt litt flere straffedømte enn andre partier, mens de skikkelig nynazistene vi hadde tilbake på 80-tallet hadde stor overlapp med kriminelle miljø (såvidt jeg erindrer).

Partier som SD appellerer jo særlig til svakest stilte i karrieresamfunnet: lite utdanning, arbeidsledig etc. Der finner vi også de fleste straffedømte. Kanskje en sammenheng?