lørdag 11. september 2010

Per Willy: Koranen må brennes av hensyn til ytringsfriheten

Det er skremmende å se hvordan store deler av norske menigheter bevisst unnlater å brenne Koranen, sier Per Willy Asmundsen i en kommentar til at pastor Terry Jones har avlyst bokbålet.

Også Per Edgar Cockvold er skuffet over at pastoren bøyer av for press, i frykt for muslimenes terror:
"Vi har ikke lov til å kompromisse når det gjelder retten til å ytre seg."

- Det finnes tusenvis av terrorceller der ute som har som mål å tilintetgjøre vår livsform, som ikke aksepterer verken kvinnefrigjøringen, ytringsfriheten eller menneskeverdet. De vil oss til livs, og naturligvis så er disse bøkene et veldig viktig symbol for disse islamistene, sier Klokkvold til Nettavisen.

Dette handler faktisk om vår livsform fortsetter Klukkvold:

- Ja. Retten til å tenke og uttrykke sine tanker, retten til å tro uten å mene at man har rett til å ta livet av de som tror noe annet, er så fundamentalt for hele vår livsform at vi faktisk i noen situasjoner er nødt til å markere at her går grensen.

We shall go on to the end, we shall fight with growing confidence and growing strength, we shall defend our freedom, whatever the cost may be, we shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender, avslutter Cockvold beskjedent.


We shall never surrender.

10 kommentarer:

Anonym sa...

hva er det du prøver å ytre med å brenne koranen??

Konrad sa...

Jeg prøver ikke å ytre noe, derimot prøver denne pastoren i Florida å ytre noe, og det har han selvsagt full rett til. Når han blir hindret i å bruke ytringsfriheten er det helt logisk at Per Willy og Klukkvold står på hans side.

Anonym sa...

Hva om vi tar ett bilde av morra di, brenner det... og så pisser på det. blir du sinna da? hvorfor, det er jo ytringsfrihet...

EuroTrs80 sa...

Ytringsfrihet er en ting.

All for that, men personlig forsøker jeg å etterleve en tanke om at man må kunne stå inne for - og ta personlig ansvar for - alt man foretar seg i livet.

Er det virkelig mulig å stå inne for brenning av en hellig bok, bare for å teste ytringsfriheten?!

Og ikke minst - hva oppnår man EGENTLIG med det?

Jeg tror forøvrig Chruchill snur seg både en og to ganger i graven - eller kanskje han rett og slett tenner seg en sigar og fullstendig overser Klukkvold...

Anonym sa...

Skulle ønske de voksene beholdt det som de lærer sine egene barn.. F.eks. Ikke slå, ikke mobbe, du må være snill. Det virker som at alle disse små "Kardemommeby" reglene blir totalt glemt.. Kanskje vi alle har noe og lære fra våre egne barn som VI lærer dem? Voksne sier at en ikke skal drepe, men det er jo bare voksene soldater.


Hilsen: Jesper K. Andersen 15 år

Anonym sa...

Synes bare det er ironisk at en kristen person skal brenne koranen, når han selv garantert blir fornærmet av at noen brenner den "Hellige" boken sin. Noe hyklersk er det vel? Uansett, jeg synes egentlig det er på tide at alt dette religion-tøvet gir seg en gang for alle, og at folk kan våkne opp å skjønne at det ikke finnes noe Skybert som vokter over jorda.

Konrad sa...

Ja, denne pastoren brenner koranen for å bevise at Islam er en ond og intolerant religion.

Så det så.

Anonym sa...

@ Anonym 11.sep 8:47

For ordens skyld, jegt er ingen tilhenger av bokbrenning, men siden du spør:

Det kan ses som en ytring som sier : DIN hellige skrift forplikter deg og dine trosfeller, men INGEN andre.

@Anonym 11.sep 20:56

Hva er det som får deg til å tro at ytringsfrihet innebærer en "plikt" til å ikke støte noen?

Men eksempelet ditt er så infantilt at det er underlig at noen i det hele tatt finner det krenkende.

Det finnes en injurielov som legger noen begrensninger på ytringsfriheten, men dette gjelder stort sett falske/uriktige påstander.

Det skulle være artig å vite:

Mener du at det skal være forbudt å si sannheten - hvis noen blir krenket av den?


@Konrad
.....
Og atskillige muslimer brenner flagg, dukker av personer (åpenbart i mangel på originalen) og ramponerer ambassader, butikker og dreper mer eller mindre tilfeldig forbipasserende, for å demontrere at islam egentlig er en fredens religion....

Men litt mer seriøst:

Er det noen grunn til å hevde at alle religioner er like onde
( gode/ skadelige .....) hvis
en aksepterer et premiss om at at alle religioner er falske?


Cassanders
In Cod we trust

Konrad sa...

Cassanders:
Jeg synes det er kjempefint at klin gærne pastorer i USA forsøker å overgå klin gærne muslimske ekstremister i brenning av ting de ikke liker.

Anonym sa...

Ja, sannsynligvis sa det er