lørdag 12. mars 2011

Kinas mest gjennomlyste mann

- Du må være Kinas mest gjennomlyste mann for tiden, sa en bekjent til meg da vi møttes over en kopp kaffe i Beijing. Og overvåkning 24 timer i døgnet setter sitt preg på tilværelsen, skriver Anders Magnus i korrespondentbrev fra Beijing.

Videre: Selv STASI-folkene i gamle Øst-Tyskland ville vært grønne av misunnelse over det komplette overvåkningssamfunnet dagens makthavere er i ferd med å skape.

Magnus avslutter slik: Jeg har fått oppleve de mørke kreftene her, og tenker ofte over hvor godt det er å bo i Norge. I et land hvor det er en selvfølge at staten ikke kan ta seg til rette og gjennomlyse hele ditt privatliv.

Dette Magnus tydeligvis ikke tar høyde for er at en storkoalisjon av Høyre og Ap er i ferd med lovfeste en ordning som nettopp innebærer en total gjennomlysing av privatlivet. Høyre bruker partipisken og fremstår bare hårfint mer liberale enn Ap og Kinas kommunistiske parti.Folk prater, STASI lytter

Blogglisten

2 kommentarer:

raag raaum sa...

Venter i spenning på den første norske dissidenten som "forsvinner" i indre eksil.

Venter også på at Finnmark stenges for turister som kan komme til å merke at det finnes misfornøyde samer.

Eller er det sånn at dere DLD-motstandere har politibevåkning utafor døra? At dere ikke får ta mot besøk fra utlandet?

Konrad sa...

Tss, for noe tøveprat.

La meg likevel minne om at samer faktisk ble overvåket på etnisk grunnlag for 20-30 år siden.

De fine med DLD er at dette er overvåkning vi ikke merker (før det er for sent), og dessuten er det overvåkning som applauderes av puddinger til høyre og venstre.

Autoritetsrespekten er iallefall like utbredt i Norge som i Kina.