mandag 23. april 2012

Storhaug og HRS ekstremister?

Både Document.no og HRS nevnes i Lars Gules bok om ekstremisme, men er de ekstremister eller er det bare isolerte ekstremistiske ytringer, spørs Utrops anmelder:

Enten kan man ut fra fremstillingen tenke at Gule prøver å klistre merkelappen ekstrem på aktører som ikke fortjener det. Eller man kan se motsatt på det: Hvis Gule mener å ha belegg for å hevde at HRS står for en (høyre)ekstrem ideologi, burde han si det, og argumentere grundigere for det. I sin bok Det mørke nettet slår ekspert på høyreekstremisme Øyvind Strømmen fast at Document.no ikke er en del av det høyreekstreme spekteret, men er verdikonservative innvandringsmotstandere. Aftenpostens Knut Olav Åmås, og mange flere med ham, har berømmet Hege Storhaug for arbeidet med rettighetsspørsmål. HRS får dessuten penger både over statsbudsjettet og av Oslo kommune. Oslo kommune valgte å bevilge en million kroner til HRS etter at støtten deres på statsbudsjettet ble halvvert i august i fjor. Mener Gule at staten og Oslo kommune støtter en ekstrem organisasjon?

2 kommentarer:

Brumlebass sa...

Eit av ABBs mål var å flytte gjerdestolpen. Han er ein ekstremist, og då blir det vanskeleg å kalle andre ekstremistar. "For dei er jo ikkje så ville som ABB". Mission accomplished.

Konrad sa...

Godt observert. Avstanden mellom anstendige Frpere (Tybring-Gjedde ikke inkludert) og ABB blir jo ganske stor.