lørdag 31. august 2013

Høyres strategiske kutt i pressestøtte

Høyre vil kutte i pressestøtten. Dette burde ikke overraske noen når man ser hvilke aviser som er store mottakere av direkte støtte. Det er aviser på venstresiden (Dagsavisen, Klassekampen), de landsdekkende menighetsbladene forøvrig (Nationen, Vårt Land...) og ikke minst de typiske nr 2 avisene i sin by/landsdel (Bergensavisen, Rogalands Avis). Ingen av disse avisene gleder den typiske Høyre-mann. Ved å kutte pressestøtten kan Høyre bli kvitt de avisene de liker minst. Samtidig blir de store borgerlige avisene kvitt noen konkurrenter. Ja med unntak av Dagbladet er alle de store avisene borgerlige (pressen er ikke venstrevridd, tvertimot er den gjennomgående høyrevridd): VG, Aftenposten, BT, Adressa, Stavanger aftenblad, Fædrelandsvennen og DN. DN er faktisk en av de få avisene som gir sterke og klare anbefalinger til sine lesere: "Stem Høyre". Her er det altså godt samsvar mellom ideologi og lommebok.2 kommentarer:

Anonym sa...

Slipp journalistene fri. La dem slippe klamme føringer. Pressestøtten er statens betaling for dårlig journalistikk. Det er statens vanning og gjødsling av ugress. Kutt pressestøtten slik at den gode journalistikken kan blomstre.

Men alt dette er teori. Redaktørene har så mye dritt på politikerne at J. E. Hoover ville vært forlegen. Den politiker som går til krig mot støtten er reelt død. Pressestøtten er langt viktigere enn f.eks. formueskatten.

Derfor vil vi stadig måtte slite med en nedlatende presse som er mer opptatt av å oppdra folket enn av nyheter. Trist, for norsk presse savner både kvalitet og mangfold.

Konrad sa...

Gjerne det, men mitt innlegg handlet om noe annet.