fredag 2. desember 2011

Sinnsyke mordere

Mahmed Jamal Shirwac (46) ble drept på Heimdal for tre uker siden, nå er en 25 år gammel mann pågrepet for drapet. "Han var psykisk ustabil" kan vi lese i Dagbladet. Dette er velkjent: Når en etnisk norsk begår en forbrytelse leter man raskt etter personlige problemer, når en innvandrer (særlig muslimer) begår en forbrytelse leter man raskt etter kulturelle forklaringer eller politiske motiver.

Dersom drapet på Heimdal ikke var rasistisk eller politisk motivert likevel, kan vi vel puste lettet ut? Da slipper vi å bli konfontrert med den ubehagelige sannhet om voldelige norske rasister.
Dette skrev jeg (i all beskjedenhet) for tre år siden, nå har Aftenposten børstet støvet av denne saken for å belyse forholdet mellom galskap og ideologi.

Pål Hivand skrev på sin side dette to dager før psykiatrirapporten om ABB kom:
Muslimske terrorister er et produkt av islamistisk hat-retorikk. Norske terrorister derimot, kan umulig operere utfra et ideologisk bakteppe. No, sir. Forklaringen på norsk-fostret terror er å finne inne i hjernekjemien til gjerningsmannen.

Oppdatering:
- Her trengs nye sakkyndige som ønsker å la seg informere av den brede ideologiske sammenhengen rundt terroranslaget 22. juli. Det er en ubehagelig trend å sykeliggjøre våre egne terrorister og ondskapsforklare de muslimske terroristene, sier Emberland til Dagsavisen i følge VG.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Eh, hadde vi ikke i Namdalen (Overhalla?) for et par år tilbake en åpenbart psykotisk asylsøker som drepte sin ekssamboer og hennes datter?

Konrad sa...

Godt mulig, men Heimdal-drapet er mest sammenlignbart med ABB.