lørdag 4. oktober 2008

Ambulansemannen vrir seg unna

Ambulansesjåføren Erik Schjenken har etter alt å dømme blitt stemplet som rasist på tynt grunnlag, vi må vel ta ham på ordet når han hevder at han ikke er rasist. Jeg vil minne om at han Schjenken tidligere har "stått frem" i form av en kronikk i Aftenposten (april 2008). I kronikken har han pyntet på historien til egen fordel, han blir tatt i å fortelle halvsannheter når loggen/lydopptaket fra AMK lekker ut. Dette styrker ikke akkurat hans troverdighet.

I kronikken skriver han:

"På disse få sekundene registrerer vi at mannen er våken, er i stand til å bevege armer og ben, og eneste synlige skade er noe blod i ansiktet.
Mannen hadde ikke hatt ufrivillig urinavgang og det var heller ingen andre tegn som indikerte alvorlig hodeskade. Vi bestemte oss derfor for å ta ham med til legevakten for en legesjekk. (.....) Mannen, som fortsatt urinerer, går litt lenger frem og urinerer videre på ambulansen. Der og da oppfatter vi mannen som et ordensproblem, og mener det beste er at politiet bringer ham til legevakten, i stedet for ambulansen."


Opptaket fra AMK viser at Schjenken fusker med fakta, ordene nedenfor er Schjenkens egne i samtale med AMK over radio:

"Ambulansesjåføren gjentok flere ganger at årsaken til at de dro fra småbarnsfaren var at han hadde urinert på dem. Når han pisser meg på bena, der går grensa. Uansett hvor hardt slag og tennene hans har gått, sier ambulansesjåføren til AMK.
- Han pisser makkeren min på bena og pisser på bilen vår. Det er greit han var kaldsvett og bleik og om han har slått bakhodet når han har gått i bakken, så han har cerebralt... Han kaldsvetta og lå der ynket seg og alt mulig sånn."


Schjenkens samtale med AMK viser godt at Schjenken hadde observert tegn på alvorlig hodeskade: "slått bakhodet", "cerebralt" og "bleik og kaldsvett". Denne nøkkelinformasjonen underslår han frekt og freidig i kronikken, les mer i tidligere innlegg.

Det er beklagelig at Schjenken har blitt stemplet som rasist, men ellers har han ingen troverdighet i sine ynkelige forsøk på å bortforklare og rettferdiggjøre sin uprofesjonelle atferd.

3 kommentarer:

Helge M. Markusson sa...

Rasiststempel eller ikkee: dette handler om menneskeverd, og det har tydeligvis ikke fyren peiling på!

Anonym sa...

Nei når man ser utskriften av samtalen med AMK blir man ikke imponert, her omtales pasienten i temmelig nedsettende vendinger.

Amos Keppler sa...

Ja,her nytter det lite med mannens forsøk på å forskjønne sine egne handlinger i ettertid.

De som går på den limpinnen blant bloggerne og andre steder er temmelig lettlurte.