søndag 12. oktober 2008

Et bilde lyver mer enn tusen ord

CNN ble som nevnt tidligere tatt på fersken i å ha brukt bilder fra en utbombet Tskhinvali som dokumentasjon av omfattende ødeleggelser fra Gori. En gjennomgang av bilder fra det russiske angrepet på Gori avdekket et pussig mønster: Bildene brukt for å illustrere reportasjer viste enten konvoier med russiske tanks (bildene kunne vært tatt hvor som helst), mens bildene fra Gori viste seg med få unntak å være tatt på samme sted og gjelder samme begrensede hendelse lørdag 9.august.

Bildene er stort sett levert av Reuters og fotografen har beveget seg i en radius på noen titalls meter, bildene viser alltid de samme to eller tre lave boligblokkene (malt i rosa og hvitt) foran en åpen plass. Det store antall bilder av ga altså inntrykk av omfattende ødeleggelser og stort antall drept, samtidig som de konkrete tapstallene ble oppgitt til blant annet "minst fem" drepte. Georgiske myndigheter hevdet at 60 ble drept. The Telegraph sparte heller ikke på det emosjonelle kruttet.

En georgier studerer en bil ødelagt i bombingen.En eldre kvinne foran den samme boligblokken.

En kvinne med barn foran boligblokken.


Boligblokken kort tid etter bombingen, foran flammene sitter en kvinne innsmurt i blod og støv.

Nærbildet av kvinnen. Dette motivet gikk verden rundt.

En beboer hjelpes av en georgisk soldat.


En georgier finner et offer for bombingen.Offeret er tydeligvis en venn eller slektning. Også dette gikk verden rundt. Blokk nr 3 i bakgrunnen.

Endeveggen på boligblokk nr 2 med skader.De to skadde og utbrente boligblokkene.
Frankrikes utenriksminister Bernard Kouchner (med solbriller) sammen med sin finske kollega Alexander Stubb (til venstre) foran endevegg på boligblokk nr 2, få dager etter bombingen.


Georgiske soldater ved boligblokk nr 3 i flammer, slokkingen er i gang.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Takk til Konrad som viser oss Putin/fsb regimets edle insats for å redde minoritetene i Georgia.

Yuri Bezmenov Explains Soviet Strategy for Subversion

http://www.youtube.com/results?search_query=Yuri+Bezmenov+subversion+strategy&search_type=&aq=f

Anonym sa...

Tullprat.

Jeg har hele tiden sagt at Russlands begrunnelse for innblanding i Kaukasus er latterlig. Den reelle grunnen er strategisk, herunder olje.

Conrad med "c" er tydeligvis ikke stand til å to tanker i hodet samtidig.