lørdag 12. april 2008

Ambulansemannen: en frekk løgner?

Iet innlegg i Aftenposten skriver en av ambulansesjåførene om hendelsen i Sofienbergparken. La meg sitere fra innlegget:

"På disse få sekundene registrerer vi at mannen er våken, er i stand til å bevege armer og ben, og eneste synlige skade er noe blod i ansiktet.
Mannen hadde ikke hatt ufrivillig urinavgang og det var heller ingen andre tegn som indikerte alvorlig hodeskade. Vi bestemte oss derfor for å ta ham med til legevakten for en legesjekk. (.....) Mannen, som fortsatt urinerer, går litt lenger frem og urinerer videre på ambulansen. Der og da oppfatter vi mannen som et ordensproblem, og mener det beste er at politiet bringer ham til legevakten, i stedet for ambulansen."


Med andre ord hevder ambulansesjåfør Erik Schjenken at de trodde Farah bare var beruset og ikke alvorlig skadet. La oss så sammenholde dette med opptak fra kommunikasjonen med AMK:

"Ambulansesjåføren gjentok flere ganger at årsaken til at de dro fra småbarnsfaren var at han hadde urinert på dem. Når han pisser meg på bena, der går grensa. Uansett hvor hardt slag og tennene hans har gått, sier ambulansesjåføren til AMK.
- Han pisser makkeren min på bena og pisser på bilen vår. Det er greit han var kaldsvett og bleik og om han har slått bakhodet når han har gått i bakken, så han har cerebralt... Han kaldsvetta og lå der ynket seg og alt mulig sånn."


Sitatet viser helt entydig at ambulansesjåføren (det ser ut til å være Erik Schjenken selv som snakker med AMK) visste at Farah antakelig hadde en alvorlig hodeskade. Legg merke til ordene "kaldsvett og bleik", "slått bakhodet" og "cerebral", mens i innlegget skriver han "bare noe blod i ansiktet" og "ingen tegn til hodeskade". Vi har to mulige forklaringer på dette påfallende avviket:
a) enten så har denne ambulansemannen uvanlig dårlig hukommelse (ansetter de presenile i ambulansetjenesten?), eller
b) så underslår han frekt og freidig nøkkelinformasjon - eller for si det i klartekst: han lyver.

Med andre ord: Ambulansesjåførenen forlot Farah fordi de var pottesure, de tålte ikke at pasienten i sin omtåkete tilstand urinerte på dem. Det var ikke en medisinsk vurdering, de var ganske enkelt overfølsomme for kontakt med pasientens kroppsvesker - noe som i seg selv er en pussig holdning hos helsearbeidere som har som oppgave å forholde seg til kroppsvesker.

Innlegget i Aftenposten pynter ambulansesjåføren på historien, han gamblet tydeligvis på at den hele og fulle sannhet ikke skulle komme ut.

Frekkhetens nådegaver kaller vi slikt.

Men nå har altså Nettavisen publisert opptakene, og Ullevål/Helsetilsynet får igjen et forklaringsproblem:
Ledelsen ved Ullevål Sykehus fant ikke noe kladreverdig da den gikk gjennom lydopptakene fra ambulanseskandalen i Sofienbergparken, i følge Nettavisen. Ullevål og Helsetilsynet vil ikke kommentere opptakene.

6 kommentarer:

Amos Keppler sa...

For en gangs skyld har den åpenbare sannheten kommet for dagen. For en gangs skyld kan ikke folk som disse ambulansesjåførene blånekte og forvente å bli trodd. Man kan til og med håpe på at de ikke slipper unna med det denne gangen.

Nissemann sa...

Bra innlegg. Jeg leste sjåførens leserinnlegg - og valgte å tro på ham. Etterpå hørte jeg lydopptakene, og registrerte det samme som du påpeker her. Selvmotsigelse, og et elendig forsøk på å frikjenne seg selv og fremstå med rettferdighet. Tatt med buksene nede, altså. Og ufrivillig urinavgang...

Unknown sa...

Konrad har ei tankesmie, ser det ut til. Eg veit ikkje kva han har å tenkje med, men mykje kan det ikkje vera. Kanskje han berre har tenkt i livet sitt og ikkje gjort noko anna. For hadde han vore utanfor si imaginære verd og kikka litt på korleis livet artar seg, ville han kanskje (men eg trur slett ikkje sikkert) at han ville sett at det å rapportere til ein arbeidsgjevar er ikkje det same som å gje eit resymé av det som har skjedd. Dei kan ikkje sidestillast og heller ikkje setjast opp mot kvarandre, for dei føreset to vidt forskjellige utgangspunkt. Og resyméet vil alltid vera det mest korrekte.

Anonym sa...

Pjokken prøver fåfengt å få frem et poeng. Han kan godt prøve igjen, men jeg tviler på om han har talent til å lykkes.

Unknown sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Innlegg som ikke vedrører saken slettes.