onsdag 9. april 2008

Blir kvasinazismen stoppet?

Reaksjonene på at Målmannen sorterer folk etter hudfarge, religion og navn vekker tydelig oppsikt. Det bør det da også gjøre, for om det ikke er nøyaktig det samme som den nazistiske "vitenskapelige" raselære, så er det likevel farlig nær den samme tankegangen. Derfor ville det være helt rett å innlede gransking av dette utrivelige fenomenet.

For slikt visvas sømmer det seg ikke tenkende mennesker å bære fram, eller å bli utsatt for, dette er et surt oppgulp basert på uviteskapelig xenofobi - og bør helst regnes som kriminell atferd. Om det derimot blir reist sak mot Målmannen sin kvasinazisme er ikke godt å si. Det er jo helst kommersielle privatskoler myndighetene vil stoppe, enda de der ikke får med seg noe som kan samanliknes med dette kristelige visvaset.

7 kommentarer:

dnp sa...

Hva har du imot Målmannen? Tåler du ikke alternative meninger i det offentlige rom?

Konrad sa...

Joda, jeg har aldri nekte Målmannen å si sin mening. Dersom sjekker, vil du se at mitt innlegg er en kopi av Målmannens, med unntak av at ordet "Steinerskolen" er byttet ut med "Målmannen".

Når Målmannen kaller Steinerskolen nazisme, er det vel så treffende å kalle Målmannen samme.

Trond sa...

DNP: Alle har rett til åp komme emd sin mening. I likhet med at alle har rett til å komme med motsvar

Konrad sa...

Idioti svares med idioti.

Målmannen produserer rikelig av den slags og for rikelig tilbake.

Slik er det.

dnp sa...

Målmannen har gode lenker som han henviser til. Han gir oss mye å tenke på. Du behøver ikke å være enig i alt han sier, men bloggen hans er like fullt interessant.

Konrad sa...

En link beviser ingenting, som du vet kan man skrive all verdens sludder på nettet (noe denne bloggen beviser, hehe).

Målmannen skriver selv så mye absurd sludder at det faktisk ikke lar seg argumentere mot på et rasjonelt plan. Eksempel: Obama er suspekt fordi han bare er en bokstav unna Osama. Å karakterisere Steinerskolen som nazisme er et annet eksempel, selv synes jeg Steinerskolen stort sett er noe tøv, men å kalle det nazisme er uvanlig kreativt.

Linken til kritikken av Edward Said er faktisk noe av det mer interessante Målmannen har prestert, men som vanlig trekkes poenget usakelig langt: En person har kritisert Said - ergo står Said for fall.

Målmannen har rett til å skrive så mye tull de bare vil, og jeg har rett til å latterliggjøre dette tullet. Ytringsfrihet, serru.

Konrad sa...

PS:
Blogger og ytringer som Målmannen har likevel en viktig funksjon i det offentlige ordskiftet: Det skaper en skarp kontrast mot velbegrunnede og holdbare argumenter.