mandag 23. februar 2009

Grenser for tåmodighet med muslimene

"Hele denne utvikling gikk islams hus forbi. Der er religionen, kulturen og samfunnet fortsatt ett og det samme: religionens lover er samfunnets lover, slik det var hos oss for tusen år siden, i middelalderen." Olav Versto, VG lørdag, i følge Vox.

"Det er grenser for vår tålmodighet, og det er grenser for vår toleranse. Vi tror ikke på guddommelige løfter som begrunnelse for okkupasjon og apartheid. Vi har lagt middelalderen bak oss." Disse ordene står å lese i Gaarders groteske kronikk fra 2006.

"Snikislamisering av Norge må vi sette en stopper for. Hvis Frp får fornye Norge, er det norsk lov og norsk styresett som skal gjelde. Vi vil ikke tillate særkrav for noen enkeltgrupper." Siv Jensen i tal til Frps landsstyre.

"Einmal wird unsere Geduld zu Ende sein, und dann wird den Juden das freche Lügenmaul gestopft werden." (En gang blir det slutt på vår tålmodighet, og da skal jødenes frekke løgnkjeft bli stengt.) Joseph Goebbels, i Sportpalast, Berlin 1933.

Partiavisen Völkischer Beobachter skrev 8. november 1938: " Det er en håpløs tilstand at det innenfor landets grenser finnes hundretusenvis av jøder samtidig som deres 'rasefeller' i utlandet oppfordrer til krig mot Tyskland og dreper tyske diplomater. Skuddene i Paris innleder en ny tysk holdning i jødespørsmålet."

Olav Versto i VG: "Men det viser seg at vi famler og feiler når vi rettledet av disse verdiene skal forholde oss til en religion og et samfunnssyn som selv ikke innebærer toleranse (...) og som uttrykkelig ringeakter andre kulturer enn sin egen."

Siv Jensen, september 2008: "Vanlige folk i vanlige bygårder i hele Norge merker dette. De ser trygdemisbruk, de ser at ting ikke fungerer og at folk ikke er integrerte, de ser at barn blir slått, de ser at barn blir omskåret, og det er ikke en situasjon vi kan ha i et demokratisk land som Norge."

6 kommentarer:

Admiral_Gullars sa...

Radden rydder skapene på plass?

Anonym sa...

Det er mye rart som kommer ut av skapet, særlig når man børster støvet av skrot som har vært nedstøvet i 60-70 år.

Går på billisalg det meste, eller helst rett på dynga.

Anonym sa...

Hallo!Ser du trekker sammenligninger mellem S J og NSDAP,da er du på rett spor.Språket som brukes er det samme,det somer så lett gjenkjennelig hos folk på den siden av den politiske skala.Er nettopp agrgrevisiten truslene,og dehumanisering av andre sammen med et nærmest overforenklet sprog,hvor det samme mantra blir brukt om og om igjen.Det at du siterer fra en Tysk avis er også bra,det artige er at Tyskland pr i dag er mindre rasistisk enn Norge.NPD har riktignok noe støtte i Bayern og omegn, men det er fordi at de til en viss grad sammarbeider med CDU.Det viser seg også at nynasistene må ha hjelp fra utlandet når de skal demonstrere.det sier litt når det kommer 6000 nynasister mens motdemostrantene hoster opp 10,000.ARD har en kriminaserie som heter Tatort som brukes effektivt for å skape antirasisme,sammen med KI+KA en av det beste barne tv som finnes, hvor man lærer om andre kulturer og skikker noe som er viktig.Hadde man her i landet hatt det samme ville partier som FRP hatt lite makt.T J

Anonym sa...

Tyskland har jo som kjent en historie og Vest-Tyskland tok et skikkelig oppgjør med den. Det ligger langt fremme i den kollektive bevissthet.

Anonym sa...

Vi har da en historie vi og. Med godt med skranglete skjeletter i skapene. Deportasjonen av jødene smat alle krigsprofitørene som aldri ble anklaget tør stå som grelle eksempler, behandlingen av den kommunistiske hjemmefront,krigsseilerene, tyskertøser og tyskerunger likeså. Og al dette er svært godt kjent i Norge, uten at det ser ut til at vi har tatt store lærdommen.

Anonym sa...

Ser jeg skriver som ei ku skiter,ikke vakkert nei og så klage på andres sprog isj.bør nok lese bedre hvordan jeg skriver.T J