tirsdag 24. februar 2009

Jøde-svin

Formann Jensen har, som noen kanskje har fått med seg, uttalt seg kritisk til en påstått snik-islamisering av Norge. Et av hennes eksempler på denne påståtte islamiseringen er krav om egen mat i fengsler.

Siv Jensen er sikkert kjent med at de fleste folkegrupper, etnisk kristne inkludert, har regler for hvilken mat som er godkjent. Dersom Mona Levin, Anne Sender eller Vera Kommisar havner i fengsel, vil Siv Jensen da insistere på at de må godta svinekjøtt? Dersom de nekter og krever svinefri mat, driver de da med jødifisering, ja en ren snik-jødifisering?

I noen land er det vanlig å spise rotter, marsvin og hunder. Hva sier Per Sandberg dersom han får slikt servert i fengsel?


Har du kjørt i fylla eller snytt litt på skatten får du jammen spise grisemat. Forbryter-svin har ingen menneskeretter.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Dersom de nekter og krever svinefri mat, driver de da med jødifisering, ja en ren snik-jødifisering?


Dette er da ikke aktuelt... det er jo ikke jødene som vil at vi legger inn en serie med rettigheter.

Where are you, Konrad?

Anonym sa...

Nei nå er du uallminnelig fjollete. Siv Jensen har da vitterlig sagt at hun ikke synes noe om særdiett i fengslene. Dette handler om prinsipper, og når vi drøfter prinsipper må vi alltid spørre hva implikasjonen av å gjøre noe til en allmenn regel.

Altså: Implikasjonen av Siv Jensens utsagn er at Anne Sender, som helt sikkert ikke spiser svinekjøtt, måtte akseptere svinekjøtt innenfor et Frp-regime fengslene. Er dette så forbanna vanskelig å forstå?

Anonym sa...

I norske fengsler blir det neppe servert svinekjøtt hver dag, og jeg tror til og med det finnes både brød, pasta, ris og poteter på menyen. Så jeg tror neppe hverken jødiske eller muslimske kriminelle sulter ihjel med det første.

Om det ikke smaker....vel, så får man sørge for å ikke havne i fengsel.

Anonym sa...

Tøveprat.

Straffedømte har faktiske menneskeretter, dersom du vil se konsekvensen kan du en titt på f.eks. Abu Ghraib.

Dette handler ikke hva som faktisk serveres, men om prinsipper.

La oss ikke bli like dumme som Jarle Synnevåg.

Anonym sa...

Det her gidder jeg ikke svare på.

Anonym sa...

Rebecka:
Du vil ikke drøfte prinsipper? Eller du helt prinsippløs?

Eller mener du muslimer skal ha færre retter enn jøder?

Anonym sa...

Det er ikkje noko som heiter "etnisk kristen". Det er like gale som gjengangaren "dei med etnisk bakgrunn".

Det er vel på tide at omgrepet "etnisk" for ein gongs skuld vert nytta i rett samanheng.

Anonym sa...

Når Abu Ghraib trekkes inn som et argument i forbindelse med norske fengsler, så når debatten et usaklighetsnivå jeg ikke med den beste vilje klarer å ta alvorlig.

Jeg har humor, men den er litt mer utviklet enn som så.

Takk for meg.

Anonym sa...

Maria:
Jeg prøver å forklare et prinsippielt poeng. Straffedømte har menneskeretter som alle andre. Dommen består i frihetsberøvelse, og bare det.

Mener du seriøst at man kan gi muslimer eller jøder i fengsel ekstra straff ved å servere dem uakseptabel mat? Derfor sammenligningen med Abu Ghraib (eller Guantanamo) der nedverdigende forhold (ikke bare smertefull tortur) var en del av torturen.

Anonym sa...

"Etnisk kristen" er et flott begrep, mange er nemlig ikke personlig kristne men kristne av oppvekst etc, altså "etnisk kristne".

Dersom jøder er en etnisk gruppe, så kan vi kristne være det også. Ja, og muslimene da selvsagt.

"Etnisk" handler om tilhørighet/identitet basert på religion, kultur, språk, utseende ("rase"), bosted etc.

Anonym sa...

Godt jobbet maria!

Sleng ut en kommentar og trekk deg når du blir utfordret.

Feiging!

Anonym sa...

Spørsmålet er fullstendig latterlig, uansett hvilken "prinsipiell" betydning man legger i det.

Så vidt meg bekjent er de eneste som får spesialdiett i norske fengsler mennesker som har medisinske behov som tilsier at de må ha spesiell mat.

Muslimer kan la være å spise kjøtt, dersom de ikke takler måten kjøttet døde på. Jødene kan fint klare å spise andre ting enn svinekjøtt.

Hva, forresten, er det kristne ikke spiser? Jeg kan faktisk ikke komme på noe i farten som er forbudt å spise for en vanlig, etnisk norsk nordmann (som vel er det du mener med kristen her?)? Eller snakker du om sånne sære kristne kultister, fra diverse små sekter rundt om? Det kan jo godt hende de har noen forbud.

Og, som enkelte andre har nevnt, det finnes en utrolig enkel måte å unngå både ikke-halal slaktet kjøtt og svinekjøtt i norske fengsler - la være å bli fengslet i utgangspunktet - ikke gjør noe kriminelt.

Det å forsøke å gjøre dette til en debatt om menneskerettigheter er å dra strikken litt vel langt, Konrad - menneskerettigheter er fint det, for all del, men å sammenligne fengsler der de har en fullstendig forakt for menneskerettigheter med matserveringen i norske fengsler, som er å oppfatte som et opphold på et bedre hotell, blir bare dumt.

Anonym sa...

Kristendommen har som sådann ingen spesifikke regler for tabumat, men mange begrunner sitt valg om å ikke spise kjøtt religiøst (det er et valg vi nok må respektere). Den som ikke spiser kjøtt må ha egen diett for å unngå mangelsykdommer. Noen vegetarer godtar heller ikke å tilberede mat med utstyr som tidligere har vært brukt til kjøtt.

Det finnes sikkert noen kristne sekter med egne regler og blant rettroende jøder er det ikke bare svinekjøtt som er tabu, det er også forbudt å blande melk og kjøtt (til og med kjøkkenutstyret må holdes adskilt). Svært mange etnisk kristne i Norge (undertegnede inkludert) avstår fra å spise hund, rotte eller marsvin, rett og slett fordi dette i følge tradisjonen er ikke-mat, hest er også tabu for noen.

Ellers er det gigantisk bullshit å si at "man kan bare la være å gjøre noe kriminelt". Dette handler såvisst om menneskeretter og prinsipper, uansett hvor marginalt problemet er i norske fengsler. I Abu Ghraib og på Gitmo brukte amerikanerne bevisst tabu for å presse fangene, og fanger ble vel også nektet å lese koranen.

Anonym sa...

Det er jo ikke så vanskelig dette her da.
Blir det servert svinekjøtt en dag, så sier man bare at man ikke vil ha, men at man heller tar ett par ekstra poteter.
Det er ikke noe jævla hotell dette her.

Jeg spiser 6 små måltider om dagen med en porsjon karbo, en porsjon protein, og en porsjon grønnsaker, fordi jeg trener en del, og forsøker å optimalisere kosten i forhold til treningen.

Kan jeg fortsette med dette hvis jeg kommer i fengsel?
Er det ett brudd på en bodybuilders menneskerettigheter f.eks å ikke få ett kosthold tilpasset den enkeltes diett av forfenglighetsgrunner?

Anonym sa...

Tabumat i kristendommen er å drikke blod-for dette regnes som åndelig pakt.

Anonym sa...

Om du vil, er jeg helt prinsippløs forresten.