søndag 28. november 2010

Elkem-utpressing

Orkla vurderer å selge Elkem som da kan havne på utenlandske hender. Staten bør derfor gå inn og kjøpe hele eller deler av Elkem, sier SVs næringspolitiske talsmann Alf Holmelid fra Vest-Agder.

Deja vu, anyone?

Joda for ikke så mange år siden lurte Røkke staten til å kjøpe aksjer i industriselskapet Aker, altså flere milliarder skattekroner rett i lomma på Røkke. Også den gangen var det vel dulgte trusler om disse skumle utlendingene som kunne tuske til seg arvesølvet. I stedet for at utlendinger (eller andre) kjøpte Aker-aksjer på vanlige kommersielle vilkår fikk vi nok et eksempel på denne særnorske varianten av korrupsjon.

Nå er det en annen av Norges sleipeste forretningsmenn, Stein E. Hagen, som kan tjene godt på en utpressing. Han får endog hjelp av SV, jepp, Sosialistisk Venstreparti. Dette tåkehodet er det altså som vil overføre penger fra vanlige skattebetaler til Orkla m/SE Hagen i spissen.


Så sleip at han må sponses av norske skattebetalere. Enhver likhet med personen nedenfor er verken tilfeldig eller tilsiktet, den er unngåelig.

Blogglisten

Ingen kommentarer: