mandag 29. november 2010

Saudi-Arabia står bak Al-Kaïda

Saudi-Arabia er den største økonomiske støttespilleren til sunnimuslimske grupper som Al-Qaida, viser WikiLeaks-dokumentene, i følge VG.

Dette burde kanskje ikke overraske i og med at bin Laden selv er saudier, fra en av landets ledende familier. Samtidig er det pussig all den tid Saudi er en av USAs nære allierte i regionen, i motsetning til sjiaislamske Iran som ikke har noe med Al-Kaïda å gjøre. Saudiene sponser også palestinske terrorister og selvmordsbomber som angriper Israel.


Keep your friends close and your enemies even closer


Blogglisten

5 kommentarer:

KEE sa...

Saudiere støtter, ja. Men den saudiske statsmakt er jo livredd flere av disse bevegelsene da de gjerne også stiller spørsmål ved hvor gudegitt kongemakten egentlig er... Og når spørsmålene stilles via 7.62 og besvares med samme mynt, hoffet og kongefamilien er minst like eksplosiv som et hus fullt av Borgiaer så... så er det vel kanskje i USAs interesse å ha hendene så mye på rattet som de klarer. Alternativene er nok værre sett med amerikanske øyne (de innebærer nok desverre ikke et fredlig og handelsvennlig demokrati med det første).

KEE

Konrad sa...

7.62??

Kee sa...

Millimeter. Helmantlet.

Erik T sa...

Hmm - gir du i denne artikkelen Bush kred for at han sto imot presset fra Saudi-Arabia og ikke bombet Iran?

Kanskje du har rett - Bush var ikke den hauken alle ville ha han til å være.

Mvh
Erik T

Konrad sa...

Nei. Du forsto kanskje ikke poenget?