lørdag 9. mars 2013

Hallgrim Bergs kulturkamp

Hallgrim Berg er ute med ny bok og den handler (surprise!) om Demokrati versus Islam, her fra Espen Søbyes anmeldelse i Morgenbladet (1.mars):

Tittelen Demokrati eller islamisme må ikke forlede noen til å tro at Hallgrim Berg mener at vi lever i et perfekt demokrati. I virkeligheten hevder han at Norge styres av en liten gruppe venstreorienterte, multikulturelt innstilte personer som er sentralt plassert i aviser os etermedier. Deres liberale holdning til innvandringen påtvinges en motvillig, men akk så hjelpeløs majoritet. Denne forestillingen er velkjent og repetert mange ganger. Berg håper at anonyme ytringer på nett skal utvide ytringsfriheten og endre situasjonen. Forfatteren har oppdaget at den venstreorienterte medieeliten har forenet seg med arbeidsgivere som er interessert i innvandring fordi de tror det vil presse lønningene ned og øke profitten.
Også forestillingen om en slik allianse er kjent fra før, men mer mosegrodd. Det er litt skremmende at tanken om et samarbeid mellom venstreorienterte (bolsjeviker som de ble kalt tidligere) og storkapitalen for å føre folkemengden bak lyset, kan dukke opp hos en så intelligent og velorientert mann som Berg.
For å sette det på spissen: Hallgrim Berg ser ut til å mene at det norske politiske regimet ikke er legitimt, dette er en radikal på grensen til ekstremistisk ide. Blant de som mener styresettet er illegitimt fester det seg fort en forestilling om at illegitime metoder er tillatt, det sier ikke Berg men han er snublende nær å havne i dårlig selskap med folk som Bruce Bawer og Fjordmann. Den generelle konspiranoiaen deler de i hvertfall.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Nå skal man kanskje ikke ta din orientering om denne boken så nøye heller, så lenge du lenker til organisasjoner som Vepsen.no, hvor blodrøde voldshissere sitter og skribler ned sine tanker og rapporter. Du er kanskje farlig nære revolusjonære tanker selv?

Konrad sa...

Tull og tøys. Boken er anmeldt av Espen Søbye, en stødig kar og respektert sakprosaforfatter. Han har ingenting med Vepsen å gjøre.

Forøvrig er det bare sludder og babbel å kalle Vepsen for blodrøde voldshissere, derimot rapporterer de om voldshissere som NDL - kanskje du blander sammen ting?