tirsdag 11. juni 2013

Rare sengekamerater

Høyresidens egen inkvisisjon (Bård Larsen stort sett) er opptatt av venstresidens rare sengekamerater. Den nye antologien Ny vind over Norge. 16 artikler om frihet og ansvar er redigert av ingen ringere enn Hanne Nabintu Herland. Foruten den moderate Erna Solberg, adm.dir Siv Jensen i A/S Frp, og de to moderat-liberale kumpanene Nils August Andresen og Torbjørn Røe Isaksen, har (hold dere fast) Hege Storhaug, Hallgrim Berg, Bjarte Ystebø og Sigurd Skirbekk bidratt.

Bjarte Ystebø er en kjent kristenfundamentalist. Hege Storhaug og Hallgrim Berg fronter rutinemessig en dårlig kamuflert proto-rasisme. Sigurd Skirbekk har muligens forvillet seg inn i den samme myra som Storhaug og Berg, men har vel primært en inngrodd konservativ. Den konservative teologiprofessoren Bernt Oftestad er også med, det er mannen som mener det norske demokratiet snart er "totalitært".

Åmås i Aftenposten er diplomatisk og kaller det en "helt liten buffet" og det må leses med kritisk motstand.

Selv er jeg oppriktig overrasket over at Solberg, Andresen og Isaksen orket å gå til sengs med Ystebø og Storhaug. Men de holdt seg kanskje for nesen?

Dannet Høire-mann synes dette lukter rart.

Ingen kommentarer: