lørdag 1. juni 2013

SVs faktavegring

En ny rapport fra forskningsstiftelsen Fafo fastslår at kvinner som stripper på klubber i Norge, er ressurssterke, tjener godt og at de ikke blir utnyttet, melder Aftenposten.

Men SVs politikere synes slike fakta kan ignoreres eventuelt at Fafo-forskerne tar feil, stripping må forbys uansett mener SV, til tross for at det var Lysbakken som bestilte Fafos undersøkelse.

"Don't confuse me with facts," som det heter. Eventuelt "never kill a good story", SV trodde de hadde en god historie, men så fikk de fakta mitt i fleisen.

7 kommentarer:

Anonym sa...

nå er vel neppe stripping det som er viktig for sv-velgere.

Anonym sa...

Dessuten, en rapport er ingen fasit. Og skal man ta en avgjørelse er det best at man har et godt grunnlag å ta det på.

SV ønsker tydeligvis ikke stripping. Og det er ingen big deal, spør du meg. Det er en slik sak som kommer til å borte i alle kompromissene om de skulle få makt.

Konrad sa...

Jo stripping er viktig for SV, det er en symbolsak for feministene som dominerer partiet.

Blant feministene er den rådende teorien at stripping=prostitusjon=voldtekt=utnyttelse av kvinner=trafficking.

Nå viser det seg at teorien ikke stemmer med empirien.

De må gjerne forby stripping, men da må de være så ærlige å si at det er fordi de ikke liker det, altså moralisme.

Anonym sa...

Nei, stripping er langt fra så viktig som du vil ha det til.

Og stripping er kjent med problemer som du lister opp der. Bare ikke i Norge i samme grad. Hvor lenge klarer Norge å holde stand? Hvem vet. Jeg er uenig i forbud. Burde heller hjelpe kvinnene det gjelder. Dog er ikke det ikke lett å hjelpe utsatte mennesker. Bare se på rom-diskusjonen. I Oslo ønsker Høyre å betale for vakter fremfor hygieniske tiltak.

Stripping er langt mindre viktig for SV enn hva åpningstider og vinmonopol er for KrF.

Konrad sa...

Hva er det du snakker om? Mener du Fafos rapport er feil? Mener du SV ikke bryr seg om stripping? Følger du overhode ikke med i timen?

Anonym sa...

En fraksjon i SV bryr seg om stripping.

Anonym sa...

Kvinner burde absolutt få hjelp, og man burde kanskje undersøke om ikke pole dance burde bli valgfag i skolen på ungdomstrinnet.

Det ville være et flott tiltak som kunne øke tilstrømningen til et fag som man klart kunne definere inn i den humanistiske krinsen.

Gode innslusningstiltak til det som kunne bli lønnsomme arbeidsplasser i distriktene burde være en vinnersak for SV.

Samtidig er stripping også noe som burde apellere til de som slåss for at adgangen til arbeidsmarkedet lettes via lavterskeltilbud.

Blant det vi trenger, er flere gladmeldinger i stil med at "hun startet som stripper, og har nå blitt personaldirektør".

Vi må slutte med denne nedvurderingen av kunstnere. Dersom man kan ha platearbeidere og kriminologer som finansminister, så burde det også være plass til strippere i regjeringen.