søndag 5. oktober 2014

Gi oss religionskrig, og litt etnisk rensing - nå!

Pave Frans er en godmodig type, den kan neppe sies om noen av medlemmene i hans kirke (Morgenbladet 12. sept):

Er det ikke på tide å si det som er - at det som skjer i Irak er en religionskrig, som krever et voldelig, kristent svar? 
Det mener Giuliano Ferrara, redaktør avisen Il Foglio, medforfatter av den nevnte paveboken og hyppig og godt synlig gjest i italienske talkshows. Kirken er blitt lurt, mener redaktøren, en idé om at det store flertallet av muslimer ikke er ekstremister, «men venner, som ikke vil vite av noen kalif, men foretrekker en eller annen interreligiøs dialog». Dét tror de politisk korrekte kommentatorene fra venstresiden, men slik er det ikke, det vet vi, skrev Ferrara i en lederartikkel i forrige før han tråkket ordentlig til: «På denne måten har islam allerede vunnet, religionen som har kneblet paven i Roma.»
Biskop Tommaso Ghirellis istemmer og krever at alle muslimene i Italia må ta offentlig avstand fra forfølgelsen og grusomhetene som begås mot kristne. «Ellers må de fjerne seg fra landområder, for ingen vil ha fienden boende hos seg selv».

Ganske sjarmerende at en katolsk biskop tar til orde for fordriving av andre religioner, det er jo allerede 500 år siden Reyes Católicos kastet jøder og muslimer ut av Spania
.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du finner stort sett bare vantro raddiser som mener at det finnes en islam light. Det får du altså ikke noen troende muslimer til å si - for det er frafall.Muhammed er i deres øyne det perfekte menneske, og skal etterlignes. Dersom han har hatt en fredelig åpenbaring først, og en krassere senere om samme emne, så regnes den siste som den sterkeste. Den religiøse toleransen fra Mekka-perioden slås stort sett ihjel av den blodtørstige Medina-perioden.

Vi er inne i en religionskrig, uansett hvor mye ateister vi er. Det er vi når motstanderen erklærer religionskrig.

Konrad sa...

Ditt perspektiv er jo like fundamentalistisk som den verste IS tilhenger. Egentlig ganske snodig at du faktisk er helt enig med ekstremistene.

Anonym sa...

Det er vel egentlig ikke mer snodig å si at islam er kompromissløs enn å hevde at nazismen var det.

Otto Jespersen tok glad-nazisten på kornet, og det blir samme greia med glad-muslimen. Det kan nok gi en god latter, men det er jo fordi konstellasjonen er så virkelighetsfjern. (Et dystert historisk faktum er at nazistene og islam fant sammen under krigen. De muslimske lederne støttet jødeforfølgelsen, om enn de kanskje ikke visste at naziene før Wannsee-konferansen faktisk jobbet med mulighetene for frivillig utsending av jøder til Palestina. De må antas at stormuftieen av jerusalem ville skreket litt mindre heil Hitler om han hadde visst at de samme allierte kun kort tid tidligere hadde jobbet med å fylle nettopp hans "sogn" med jøder!)

NB: Erkjennelsen av at man faktisk er inne i en religionskrig, sier intet om hva som er den klokeste veien å gå.

Konrad sa...

Islam er ditt og islam er datt. Det er en 1 mrd muslimer i verden og du er ganske naiv om du tror det finnes ett islam. Du bør feks merke deg at islam ikke har noen ledelse og hierarki (med unntak for sjiamuslimene i Iran), til forskjell fra katolikken som har en totalitær fyrste i Vatikanet.

Anonym sa...

Så da kan du kanskje gi eksempel på et sted hvor muslimer offentlig forsvarer jøder? Homser?

I Norge går man mann av huse i begeistring over at man har funnet 1 (* skriver * en *) kvinnelig muslim som motsier IS, mens man tier om at samme dame etter alle normale tradisjonelle norsk normer er en nut case.

Gjør tankeeksperimentet å se for det hvordan hennes drømmesamfunn ville bli: Et samfunn hvor tau- og protesemakere har gylne utsikter. Dette er tilsynelatende det mest moderate islam kan hoste opp med i Norge, og derfor fikk hun nettopp en pris på en drøy million.

Norske radisser vil gjerne ha flere muslimer inn, men ha ungene sine på innvandrerskoler? Nei. Da flytter de.