søndag 19. oktober 2014

Muslimer og antisemittisme

Ervin Kohn svarer Hege Storhaug i Vårt Land (15/10):

Ungarn har en av Europas største jødiske­ ­befolkninger, og Polen har nesten ingen igjen. I disse to landene bor det meget få muslimer. Etter Hellas har Ungarn og Polen høyest antisemittisme-indeks i Europa. Poenget var å vise at en stor muslimsk minoritet ikke er en forutsetning for at befolkningsgrupper og samfunn skal lide av antisemittiske forestillinger. I denne artikkelen har jeg sett spesielt på Frankrike­ som har Europas største jødiske­ ­befolkning og den største muslimske befolkning. Det er ingen korrelasjon mellom graden av antisemittisme i et samfunn og antall jøder eller antall muslimer.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det som sies er vel egentlig at det finnes antisemittisme som ikke er har sitt opphav i islam, og det er jo riktig.

På den andre siden blir man ikke rein av å vaske seg med andre sin drit. Islams skrifter er mer antisemittiske enn f.eks. Mein Kampf målt i % tekst. Men det bør i rettferdighetens navn sies at islam ikke kun hater jøder: islam hater alle!

Vil du se en manifestasjon, kan du se på hvem jihad går ut over. Det er ikke mulig å se noen medlidenhet med de andre abrahamske religionene. Det er ikke mulig å se medlidenhet med ateister, hinduer, budhister eller muslimer, for den saks skyld.

Der er det en mega-forskjell på islam og kristendom/jødedom: Mens disse primært handler om den enkeltes forhold til Gud, handler islam langt mer om forholdet til de som IKKE tror enn den handler om hvordan muslimer skal bli bedre mennesker.

Konrad sa...

Du er like fundamentalistisk som IS i syn på islam.

Poenget i artikkelen er jo å se på empirien for Europa, i stedet for å lese forkvaklede islamfiendtlige nettsider.

Forøvrig bør du sjekke hvem Ervin Kohn er.

Anonym sa...

Mye adjektiver her. Er poenget ditt at man i utgangspunktet ikke trenger å argumentere hvis man forsvarer islam?

Konrad sa...

Forsvarer? Jeg har gjengitt noen enkle fakta oppsummert av Ervin Kohn, fakta taler for seg. I stedet for å lese i en gammel for å "bevise" at muslimer er de egentlige og opprinnelige antisemitter så viser Kohn til antisemittismen er særlig utbredt i land med få muslimer OG få jøder.