tirsdag 12. august 2014

Hans Rustads konspiranoide kokko-logikk

Hans Rustad var oppriktig forskrekket over å se trikk 11 pyntet med homoflagget, fra kommentar på Document (19. juni) 


Først homoflagg, så palestinaflagg, så hamasflagg og deretter ….ja, hva deretter? angrep på mennesker med kippa, eller synlige kors. En generell utrygghet, kvinner bør iføre seg hijab.

De som befinner seg innenfor de aksepterte rammene vil ikke forstå hvorfor noen klager. Men hvem definerer grensene? Det blir som under en revolusjon. Det skjer på bakrommet, og i offentlige møter hvor demagogi rår. Mellom disse – bakspillere og mobben – ligger makten.
I Rustads forvirrede tankegang går det altså en klar linje fra homoflagg på trikken til tvungen hijab for kvinner, øyensynlig via en slags islamsk stat i Oslo. At han følger opp med antydninger om konspirasjoner og skjulte makthavere på bakrommet gjør ikke saken bedre.

I følge Bjørn Stærk er Document.no et intellektuelt fyrtårn, en klippe i kampen for ytringsfriheten. Mer feil går det neppe an å ta.

Homoflagget på trikken bereder grunnen for islamsk maktovertakelse.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ingen som har kommentert det ennå i de trådene jeg har sett, men det resonnementet som Rustad kom med minner om en deprimert persons katastrofetenkning.

Det er beslektet med tankefeilen som en som gjør en mild hverdagstabbe gjør når han bruker det til å dømme seg selv nedenom og hjem.

Konrad sa...

Document er i allefall deprimerende lesning.

Rustads tankegang (slik det kommer til uttrykk på Document) er ekstremt dystopisk, tilsatt en dose konspirasjonstenkning.