lørdag 9. august 2014

Primitive journalister i Finansavisen

Journalisten Kjell Erik Eilertsen har i Finansavisen fremlagt det han mener er de store kostnadene med innvandring, saklig begrunnet skulle man tru. Men sent på natten kommer hans egentlige motivasjon for dagen, som når han skriver på Facebook:

«La oss avslutte denne tåpelige diskusjonen. La oss legge kortene på bordet. Jeg liker ganske enkelt ikke arabere, pakistanere og somaliere, og det har ingenting med hudfarge å gjøre, og det finnes selvfølgelig unntak. Men det dreier seg om tilbedere av en primitiv ørkenreligion.»

Jeg skal ikke påstå at Eilertsen er rasist, argumentasjonen ovenfor har uansett et rasistisk eller protorasistisk preg der han tilskriver store folkegrupper negative egenskaper. Den slags primitiv generalisering skulle man ikke tro en journalist ville klare å lire av seg.

Dumheten i argumentet er dessuten slående. Den primitive ørkenreligionen han sikter til bygger jo på to andre og eldre ørkenreligioner: Jødedommen og kristendommen, hvorav den siste har vært Norges statsbærende religion i nær 1000 år.

Ingen kommentarer: