lørdag 3. november 2012

Hege Storhaugs Nürnberg-lover

"Man skal lete lenge for å finne en folkegruppe preget av mindre rasistiske holdninger enn urnordmenn", skrev Storhaug i Aftenposten. Hun definerte "urnordmann" på egen nettside først da hun ble konfrontert: "Urnordmenn er ifølge SSB’s def: vi som har fire norskfødte besteforeldre. Så kan man kalle det etnisk norsk, norsk eller hva det måtte være, men vi vet vel hvem vi tenker på?"

Joda, vi forstår at Storhaug sikter til den renrasede, som i minst tre generasjoner har 100% blodsbånd til norsk jord. Storhaug innrømmer også at det er "vi" det dreier seg om, hun slumper selv til å være i den riktig kategori. Storhaugs definisjon er nærmest en blåkopi av definisjonene i nazistenes "Nürnberg-lover":

  1. Alle fire besteforeldre ekte tyskere = "av tysk blod" (Deutschblütiger)
  2. Minst en av besteforeldrene jøde = blandingsrase 
  3. Tre eller flere besteforeldre jøder = jøde
Bare kategori (1) tilhørte i følge Nürnberg-lovene det tyske "blodsfellesskap", mens blandingsrase (2) kun tilhørte det tyske "Volksgemeinschaft" (nasjon eller kulturfellesskap).  
Storhaugs "urnordmenn" er altså  alle som er av "norsk blod" for å bruke nazistenes terminologi. Alle andre er utlendinger eller blandings.

Die Nürnberger Gesetze
(bilde fra Wikipedia).

1 kommentar:

Anonym sa...

Sjokkerende! Når skal du avsløre at Norsk (Nurnberg)Lov også definerer samer i Samemanntallet slik Hege Storhaug definerer urnordmenn?

Nei, takke meg til hederlige antirasistiske kinesiske og tyrkiske regimer. For de nekter Nurnberg-lover innenfor sine grenser, og vil ikke anerkjenne de påståtte tibetanere/kurdere som annet enn fjellkinesere/fjelltyrkere med samme statsborgerlige rettigheter og forpliktelser som alle andre kinesere og tyrkere, hverken mer eller mindre.

Nei, etnisitet og folkegrupper gjorde vi oss ferdig med i 1945, vi er alle verdensborgere nå. Shame on you Dalai Lama, Hege Storhaug og samemanntallet!