onsdag 10. juni 2009

Nå er det nok islam

For å være helt ærlig: Jeg er møkk lei islam, det er bare såvidt jeg orker mer. Som Peter Raaum skriver i Dagbladet: " Da jeg for 30 år siden tjente mine første lommepenger som ekstrahjelp på et byggevarelager, var sjefen min «pakistaner». I dag ville han vært «muslim», helt uavhengig om han oppfyller definisjonen i religiøs forstand."

Omkring 80.000 er medlem av islamske trossamfunn i Norge, den katolske kirken og pinsemenighetne i Norge har omkring 45.000 hver, mens de mer ytterliggående gruppene Smiths Venner og Jehovas Vitner har 10-15.000 hver. Muslimene i Norge utgjør en marginal (og marginalisert) gruppe. Likevel får man fort inntrykk av at de store politiske spørsmålene i Norge har med islam å gjøre.

Og som Peter Raaum sier: Pakistanere er ikke lenger pakkiser, de er musulmaner, enten de vil eller ikke. Arabere eller somaliere er ikke arabere eller svartinger, de er muslimer. Hege Storhaug understreker at islam er en livsfarlig ideologi og er bekymret for at det blir for mange muslimer i Norge. "Liberaleren" Onar Åm topper det hele: "Ingen fornuftige mennesker tar seriøst en barbarisk huleboer-religion." (Noe som vel impliserer at muslimer er irrasjonelle og/eller barbarer.) Det er i det hele tatt ikke mangel på ensporede blogger som dyrker sine fikse ideer om islam. Pirker man litt i overflaten på islamkritikere som Storhaug og Geert Wilders, kommer fort den gode gamle innvandringsmotstanden til syne.

Et kjapt søk i Atekst viser at omtalen av islam/muslimer vokste markant etter Warzawapaktens sammenbrudd. Kan det være fordi Vestens favorittfiende plutselig ble avslørt som impotent, og man fikk akutt behov for en ny?

På tide å snakke om noe annet enn islam, noe som virkelig betyr noe.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Fra hedingen til din egen blogg: "

"Offentlig høyttenkning om rasisme, bullshit, stråmannsargumentasjon, islamhets, totalitære tendenser, kristenfundamentalisme, homohat, kristenfascisme, kristenisme, antisemittisme, nynazisme, kristennasjonalisme, høyrevridd tomprat, venstrevridd tøv, voldsromantikk, krigsromantikk, politivold, intellektuell feighet, svak argumentasjon, krigshissing, nyttige idioter, politisk korrekthet, rettssikkerhet, forfall i media, dårlig empiri, hykleri, uredelighet, dobbeltmoral og generelt pølseprat"

Til å være selverklært bekjemper at religøse dogmer, radikalisme, krigshissing og nazisme. Synes du ikke da selv at det kanskje fremstår som litt merkelig at du ikke evner å konfronter de momenter innefor islam som består i nettopp alt dette?

Xebeche sa...

Tilsluttes på det sterkeste!

Endelig et sannhetens ord i all kakafonien. Man kan spekulere på hvorfor det tok så gevaldig av med alt dette religionspratet, men for å leve opp til den gode intensjonen i tittelen avstår jeg gladelig fra det. La oss diskutere som likestilte, ikke som representanter for en gruppe. Det burde være - og det var i lang tid - en selvfølge. Faktisk en forutsetning for et åpent samfunn. Det spiller da ingen som helst rolle hva folk tror på i sine liv, det har ingen som helst politisk relevans. Men når sant skal sies så var det ikke noen folkelig bevegelse som trakk dette elementet inn. Det er et "elitært" prosjekt å dele folk opp i kasser. Elitært i ordets mest negative forstand. Det er ikke alltid så viktig om fortegnet er positivt eller negativt, det er selve diskursen som er destruktiv. Send det religiøse tilbake til gudshuset og fri oss (i det offentlige rom) fra mer prat om "religiøse følelser", som man jo ikke kan lage noen lover i forhold til uansett.

Et glimrende innspill fra Konrad, etter min beskjedne mening det beste til nå. I betraktning av dagens nedsunkede kvasidebatter rummer det kimen til en ikke liten revolusjon. Den trekker mye med seg i fallet, og absolutt alle unntatt noen få fundamentalister vil, hvis denne ideen vinner oppslutning, puste veldig lettet opp.

Goodbye Usman Rana, al-Qaradawi, CULCOM og IRN. Det var selsomt og veldig ubehagelig å treffe dere. Og velkommen til alle de som bare har sin mening ut fra hvem de er som personer, ikke som etniske souvernirer "ekspertene" har konstruert.

Konrad sa...

Frydo:
Mener du virkelig det er behov for at flere hogger løs på Islam og muslimer? Jeg har aldri nektet for at det finnes en del idiotiske imamer og slikt, men det er jo unødvendig å si når det er smurt utover VG og Dagbladet.

Anonym sa...

Jeg synes det er nok uopplyst debatt om Islam og for lite opplyst debatt.

Anonym sa...

En saksopplysning:
Barbarer var et uttrykk de relativt siviliserte Romere benyttet for de skjeggete og usiviliserte menneskene utenfor Romerriket - (av latin barba for skjegg)

Det blir dermed nokså presist å betegne fundamentalister av muslimsk type (som jo bære langt skjegg) som barbarer. Det å forsvare avhogging av lemmer, drap på homofile og frafalne mv., det å henge fast i æresbregreper som forutsetter drap for å gjennopprette "æren", ja det er - sette med norske øyne nettopp barbarisk. Sådan.

Det er nødvendig at langt flere av muslimsk/pakistansk opphav går klart ut og tar avstand fra denslags - og isolerer de som bringer en hel gruppe i vanry

Konrad sa...

Anonym:
Det er et helt urimelig krav at vanlige muslimer i Norge skal ta avstand fra hva en og annet skjegget idiot sier og gjør bare fordi denne idioten også er muslim. Det er tankegang som den du gir uttrykk for som er hovedproblemet.

Ingen stiller krav om at jeg (som kristen) skal ta avstand fra det paven eller Jehovas finner på.

Anonym sa...

Morsomt at dere sier dette. Usman Rana sa i går at alt snakket om islam er skadelig for integreringen, og Culcom har helt siden starten ivret for nye vinklinger på kulturell kompleksitet som ikke har å gjøre med religion. Bravo! Hilsen naiv multikulturalist.

Martin sa...

Så islam betyr ikke noe altså? Din islamofob!! =P

Konrad sa...

Ja, du Martin.

Sigrun sa...

Apropos Hege Storhaug, så er det skarp kritikk av HRS i Klassekampen lørdag.