fredag 26. juni 2009

Frp vil ha mer fyllekjøring

Oppdatering (fra DNs reportasje fra Litauen, 25.juni):

"Stasjonene vi var innom, hadde opp til halvparten av sine kjøleskap fylt med ulike sorter øl og cider. Vin og brennevin var plassert langs flere hyllemeter bak skranken. Her bunkret to unge menn arbeidsbilen sin opp med flere halvliter boksøl, før de kjørte videre.
- Forbudet er ikke okay. Men vi løser problemet med å kjøpe tidligere på dagen, sa to litauiske russere.
Også to yrkessjåfører så ut til å mislike forbudet. Begge kjøpte øl før de satte seg i traileren og kjørte videre.
Tilbake på stasjonen er Mindaugas Grigaliunas innom for å fylle bensin og kjøpe seg en is. Siden han bor nær en døgnåpen matbutikk, er han glad for at nattsalget av alkohol er borte, slik at det blir mindre bråk utenfor."
Per Sandberg har tidligere tatt initiativ til å lage veier der man (her tenkte kanskje Sandber på seg selv) skal kunne fyllekjøre i 120 km/t uten fare for seg selv eller andre. Frp er fast i sin overbevisning om at det er veiene som er farlige, ikke bilførerne. Derfor mener Frp at gebyr for manglende bruk av bilbelte er en trakassering av bilførerne. Per Sandberg mener også at Vegvesenet trakasserer bilførerne ved lave fartsgrenser, og mener derfor at han selv er langt mer kompetent til å bestemme fartsgrensene enn ekspertene i Vegdirektoratet.

Nå vil Frp ta sitt anti-sikkerhetsarbeid helt ut: Fremskrittspartiet vil at norske bilister skal få kjøpe øl, vin og sprit på norske bensinstasjoner. Nå skal altså trailersjåfører få bedre mulighet til å ta seg noen kjørepils, eller kanskje noen glass vin å kose seg med på veien.

- Jeg tror ikke det vil føre til mer fyllekjøring. Faktisk tror jeg det vil være med på å styrke og utvide nordmenns omgjengelighet med alkohol på en positiv måte, sier Ellingsen til NTB.

Selv trodde jeg først dette var en forsinket aprilsnarr, det er da ikke mange dagene siden vi fikk vite at Litauen har strammet inn på reglene på grunn av mye fyllekjøring. Antall trafikkulykker som skyldes fyllekjøring har gått ned med 45 prosent på de få månedene siden StatoilHydro, andre bensinstasjoner, kiosker og butikker ble pålagt å stenge alkoholsaget om natten.

Frp fortsetter altså ufortrødent videre med samme metode som før: Fakta og saklige argumenter ikke bare ignoreres, man opptrer konsekvent stikk i strid med fakta.

Frp - en trussel mot trafikksikkerheten

16 kommentarer:

Admin sa...

Ja her snakker vi om et trafikksikkerhetsmessig kinderegg, du!

Jeg trodde også Ellingsens uttalelse var aprilsnarr evt solstikk. At det i det hele tatt er mulig å komme med noe så hodeløst bare et døgn etter at alt som kan krype og gå uttrykte rystelse etter DNs avsløring av Statoils ekle opptreden i Baltikum er utenfor fatteevne.

Jøran Ødegaard sa...

Kan du sitere hvor du i nyheten hentet "FrP vil ha mer fyllekjøring"?
Nei, jeg vet du ikke kan. Så spørsmålet er egentlig: Tør du skrive i din egen blogg at du lyver eller er du en feiging?

Anonym sa...

Vet du hva som er likheten mellom Frp og Mullah Krekar? Ingen av dem tror på vitenskapen, men synser i vei.

"Jeg tror" sier Ellingsen. Jeg driter da i hva han tror. Når all forskning motsier han, så sier det litt.

Konrad sa...

Jøran:
Erfaringene fra Litauen (og fra andre land) er jo temmelig tydelige. Alkohol på bensen gir mer fyllekjøring, når Frp vil ha alkohol på bensen så betyr at det i REALITETEN arbeider for mer fyllekjøring. Overskriften er selvsagt satt på spissen, men det er ikke blank løgn. Største løgnerne her er Frp.

Johan Ø sa...

dette er nok et forslag ifra Frp som er ment for å sanke stemmer. selve ideen er jo, ja jeg vet ikke hva jeg skal kalle den, morsom kanskje, men ser man på konsekvensene av det så burde enhver skjønne at dette i praksis ikke vil ende godt med tanke på antall trafikkskadde i Norge.

Konrad sa...

Helt klart, dette er en kodet melding til kjernevelgerne ("bil og sprit" segmentet), Frp vet godt at forslaget ikke vil gå gjennom.

Dessuten er tullete forslag en fin måte å holde på oppmerksomheten i agurktiden, særlig etter Statoils forsøk på lobbying i Litauen.

Anonym sa...

Mer fyllekjøring? FrP har ikke foreslått å tillate fyllekjøring, da! Det er enhvers eget ansvar å følge trafikkreglene, uavhengig av hvem som selger alkoholen. Det er kjøperen og brukeren som er ansvarlig for sine handlinger. Makan til måte å tillegge FrP meninger på! Tenk heller selv!

Anonym sa...

For og imot liste:

For:
- Late jævler rekker å handle øl før klokken 1800 på lørdager og 20.00 på hverdager
- Nasch speil drikke tilgjengelig. Koste hva det koster å sjenke damen.
- Man man er trist kan man spasere en tur og kjøpe seg en øl om kvelden
- Nei stryk den forrige
- FYLL FYLL MERE FYLL!
- Kanskje jeg skal bare ha en liten kjøre øl? en liten flaske bare slår jo IKKE ut på reaksjonsevnen!
- Mer oppmerksom på veien, ser etter politibiler=gjør sitt beste å kjøre pent så onkel politi ikke vekker mistanke! Da blir vi kvitt råkjørerne i Audi og BMW.
- Man tygger mer tyggis for å dempe øl-ånden i bilen = Bedre tannhygiene for mannfolk i alder mellom xx-xx

det var bare noen få jeg kom på i farta...kan sikkert nevne minst 5 gode til!

Konrad sa...

Konsekvensene av alko på bensen er temmelig forutsigbare. At Frp later som disse konsekvensene ikke finnes eller ikke vil ta ansvaret sier egentlig det meste om det partiet.

Anonym sa...

sammenligne norge med lithauen er jo bare galskap i seg selv. hadde du besøkt landet å sett hvor usivliserte de er der så hadde du nok ikke gjort det.
i sverige, & danmark har de alkohol salg på bensin stasjonene døgne rundt uten problem

Konrad sa...

Jasså, du mener litauerne ikke er sivilisert? har du vært der?

Anonym sa...

Alle europeiske land selger alkohol på bensinstasjoner. Flere hundre millioner europeere kan handle alkohol på bensinstasjoner.

Unknown sa...

Dette handler ikke om trafikksikkerhet. Dette handler om et et liberalt samfunn hvor voksne mennesker kan kjøpe det de ønsker hvor de måtte ønske når de måtte ønske det. Og ingenting annet. At en gjeng med venstrevridde hoder gjør om dette til et trafikksikkerhetspørsmål er bare for at de nevner bensinstasjoner spesifikt. En bensinsstasjon er idag en daglivarebutikk som Kiwi el. Det er en Kiosk som Narvesen el. En besinstasjon burde ha akkurat de samme mulighetene for salg av alkohol som andre butikker og utsalgssteder.

Konrad sa...

At mange kan handle alko på bensinstasjonene er ikke et argument for at vi også bør gjøre det. Litauen har strammet inn på dette og med godt resultat. Skal vi ignorere den erfaringen?

Ute i trafikken er man ikke bare ansvarlig for seg selv, så rendyrket liberalisme er ikke nok.

Anonym sa...

Ser med bekymring på disse troende Frp'erne som uansett støtter alle utspill i partiet. All motargumentasjon er under beltestedet for dem. Det de formidler mistolker vi, ikke troende, alltid. Men hvorfor kan ikke Frp'erne formidle så tydelig at det ikke blir noen misforståelser? Kanskje ikke så lett når det bare er basert spissformuleringer.

Sverre Lothe

Anonym sa...

Utenfor Vinmonopolet er det en parkeringsplass der kundene parkerer bilene sine mens de er inn og handler alkohol. Etter at de har kjøpt det de skal ha, setter de seg i bilene sine og kjører videre.

Utenfor Statoil er det en parkeringsplass der kundene parkerer bilene sine mens de, hvis Frp og andre liberale politikere får viljen sin, er inne og handler alkohol. Etterat de har kjøpt det de skal ha, setter de seg i bilene sine og kjører videre.