onsdag 24. juni 2009

Høyres tapte sjel

Høyre taper ikke bare blant velgerne, partiet har i årevis vært i indre forfall. DNs portrett av Georg Apenes, avtroppende direktør i Datatilsynet, illustrerer dette godt. Man kan si mye om Georg Apenes, særlig etter det smålige angrepet på stortingsmann Engeset. Portrettintervjuet 20.juni viser en høyremann slik han skal være: Bredt orientert, en smule arrogant, prinsippfast og en forsvarer av individets rettigheter. Andre nøler ikke med å ofre personvernet og rettssikkerheten av et eller annet populistisk hensyn.

Apenes er sågar storsinnet: "En morgen i mai i 1978 kom Georg Apenes inn i morens kjøkken, sammen med sine to sønner, og fant henne død. Knivstukket en rekke ganger av en 13 år gammel ransmann." Til tross for dette: "Jeg tror ikke på straff, altså. Jeg tror på markering av ansvar når noen gjør gale ting, men ikke å pine voldsforbrytere som alltid har hatt det vanskelig til hederlighet og borgerlighet." Til tross for sine erfaringer med alvorlig kriminalitet er han altså ingen tilhenger av harde straffer og overvåkning av uskyldige.

Høyre har blitt et dillettant-parti, et parti uten ryggrad. Hvorfor er det ikke folk som Apenes og Clemet som setter standarden? Det er bitteliten trøst at det finnes noen gode rekrutter som T. Røe Isaksen og at det Oslo styres av en fin sosial-liberaler som Erling Lae.


Noe for Høyre?

Ingen kommentarer: