lørdag 17. september 2011

Barbarene og demokratiet

I Aps bystyregruppe er som kjent 11 av 20 medlemmer såkalte innvandrere pga mange personstemmer. Dette kommenterte Hege Storhaug på følgende måte:

Libe Rieber-Mohn er godt fornøyd med valget. Hun ser ikke ut til å ha problem med at en demokratisk prosess i Oslo Ap da kandidatlisten ble vedtatt, ser ut til å ha blitt overkjørt ved at ikke-vestlige velgere stemmer frem sine egne. Oslo Ap ble antakelig rammet av stammekulturen på valgdagen. Dette er kanskje bare en forsmak på et konfliktnivå som vil kunne eskalere.
Overskriften var "stammen samler" seg. Hva har vel Sri Lanka med Nigeria og Irak å gjøre? Verre enn den rasistiske assosiajon i overskriften og det konspiratoriske pratet om "stammekultur" er hennes påstand om at nominasjonen var den "demokratiske" prosess mens velgerns stemme "overkjørte" demokratiet. Dette er så absurd som det kan bli. Nominasjonsprosessen er den mest udemokratiske del av vårt system, nominasjonen blir avgjort av et fåtall medlemmer, av vennskap og kjennskap, av korridorprat. Det er valgdagen vi, borgerne, utøver demokratiet. At Hege Storhaug ikke vet eller forstår noe så elementært, viser hvor ille det står til i HRS. At hun er et ekko av Carl I. Hagen overrasker ellers ikke.

Så statsråd Lysbakken: Hvordan kan noen med vettet i behold mene at Storhaug fortjener statsstøtte for sitt bidrag til integrering? Nei, det handler ikke om politisk uenighet, det handler om at Lysbakken via direktoratet for integrering og mangfold støtter HRS som systematisk motarbeider integrering og gode relasjoner mellom folkegruppene.Konspiranoiaen og de anti-demokratiske holdningene når nye høyder.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi er for øyeblikket på hjem vei fra det der farlige som kaller utlandet, og har en kort tilgang til internett (jada stavekontroll, men vi vil ikke bruke stor I her,vi er kort og godt ikke enig).

Men altså, til saken. Ved sist kommunevalg kumulerte vår forfatter, sosialdemokraten n konsekvent alle de med ikke-norske navn som var satt nederst på lista for å lage et "se hvor flinke vi er til å ha innvandrere på lista"- alibi.

n har mer eller mindre pålitelig dokumentasjon som tilsier norsk nasjonalitet tilbake til (bl.a.) Lade-jarlene og Gange-Rolv, så noen innvandrer er han ikke.

I motsetning til hva sånne som Storhaug innbiller seg, kan n tenke sjæl. (Gamle åtteogsekstiere har det med det, hva enn halvunge konservative som vel er i femtiårsalderen nå ynder å hevde).

Ved forrige kommunevalg førte dette til at et visst bystyre ble overvelda av rosemerkebærende medlemmer med ikke-norsk bakgrunn. De fikk en sjanse.

Noen av dem viste seg tilliten verdig, andre ikke. Ved det siste valget gikk lista som den var foreslått.

Som du er inne på, Konrad, dette er demokrati. Det er sånn det fungerer.

Konrad sa...

Ja, tenke seg til at velgerne skulle bruke sin demokratiske rett til å stemme på andre enn dem partiapparatet ønsker! Udemokratisk er det å bruke sin demokratiske rett!

Storhaug lever i bakvendtland, ser det ut til.