onsdag 7. september 2011

Hans Rustads selvranskelse

Terroren kan få grobunn i et bestemt klima. Kristne må tåle å høre at dette er deres store prøvelsestime. Det er i navnet til deres religion at massakren ble begått. Krever ikke det et svar og en selvransaking?
Dette kunne Hans Rustad skrevet etter 22/7, men det gjorde han ikke. Han kunne også skrevet dette:
Terroren kan få grobunn i et bestemt klima. Islammotstandere må tåle å høre at dette er deres store prøvelsestime. Det er i navnet til deres ideologi at massakren ble begått. Krever ikke det et svar og en selvransaking?
Men det gjorde han heller ikke. Derimot skrev han dette i 2004:
Terroren kan få grobunn i et bestemt klima. Muslimer må tåle å høre at dette er deres store prøvelsestime. Det er i navnet til deres religion at disse massakrene begås. Krever ikke det et svar og en selvransaking?
Rustad mente videre at mediene ville avspore oppmerksomheten: "De [mediene] vil være opptatt av at muslimer ikke må krenkes ved ubehagelige spørsmål." De som gidder kan lese gjennom hva han sa og skrev etter 22/7.

"Krigen har kommet til Europa" var Rustads overskrift. Bakgrunnen var Madrid-bombene og Rustad konkluderte med at det en dag også kan skje i Oslo - dette bidrar mediene til fordi de stadig legger skylden på USA og Bush. Dette var i 2004. I 2011 har Rustad snudd 180 grader rundt. Tilfeldig? Neppe.PS: Og ytringsfriheten den må begrenses, mente Rustad i 2006. "For eksempel er benektelse av holocaust en trussel mot levende mennesker i dag", sa Rustad til Klassekampen. Dobbel moral er dobbel så god.
Ved stadig å legge skylden på muslimene USA bidrar Rustad, Bawer og Storhaug mediene til at dette kan skje.

2 kommentarer:

Erling Skakke sa...

Dette må vel være et glimrende eksempel på det kjente historiske prinsippet om fortidens foranderlighet? Når det skjer noe "upassende" i nåtiden, er ingenting enklere enn å forandre fortiden slik at den passer til det som skjer nå, samtidig som upassende versjoner av samme fortid benektes eller bagatelliseres.

Konrad sa...

Just precis. I gamle Sovjet retusjerte man som kjent skolebøker og leksikon for å korrigere fortiden. Personer som falt i unåde forsvant fra bilder og tekst.