fredag 24. juli 2009

Frp og NBCs Krekar-"dokumentar"

Aftenpostens kommentator har som så mange andre kommet frem til at NBCs dokumentar er så overdrevent dramatisert at den mister troverdighet: "Alt er så tilspisset, så rendyrket og så forenklet at slagkraften blir borte. Også i valgkampsammenheng."


Kommentator Madsen påpeker også at bare to politikere er intervjuet: Hagen og Jensen. De er som kjent fra samme parti, sågar nåværende og forrige leder, men uten at NBC opplyser om dette. Madsen begir seg ikke ut i konspirasjonsteorier, men man kan begynne å lure når man ser hvilket parti som kunne forventet å tjene mest på denne "dokumentaren".

Dagbladet kan melde at intervju med justisminister Storberget ble klippet bort, og tilbud om intervju med utenriksminister Støre ble avslått. Disse opplysningene styrker inntrykket av at NBC var opptatt av dramatisering og ikke balanse/nøkternhet, dermed brukte de altså informasjon klart selektivt og ga med viten og vilje "dokumentaren" voldsom slagside. Selv TV2s egne folk innrømmer at dokumentaren er et sammensurium.

Ellers:
- VG fortsetter sin Krekar-kampanje (på vegne av Frp??)
- Krekar-dokumentaren er gledelig nytt for VG som ellers måtte fylle avisen med enda dårligere stoff
- Mens Dagbladet er skeptisk til NBCs metoder
- TV2 poengterer at ingen bryr seg om programmet i USA.
- Patetisk program laget av oppblåste journalister sier Erling Borgen.
- Dokumentene NBC mottok i Nord-Irak er totalt verdiløse sier Meling.
- Presis oppsummering av John Anders.

Ingen kommentarer: