onsdag 26. september 2012

Muhammed her og Muhammed der

Gunnar M Sørbø i Morgenbladet 21.sept.:

Alt tyder på at angrepet på USAs generalkonsulat og drapet på landets ambassadør i Libya ikke skjedde på grunn av filmen The Innocence of Muslims. Det var snarere en nøye planlagt aksjon av tungt bevæpnede islamister som var ute etter å markere at det var elleve år siden 11.september, eller de ønsket å ramme USA av andre grunner. De mange politiske grupperingene som sloss mot Muammar al-Gaddafi hadde ikke mye annet til felles enn at de ville bli kvitt et regime som i mange år hadde ført en undertrykkende politikk.
 Dette står i kontrast til Minervas tolkning av omstendighetene, for ikke å snakke om Jan Arild Snoens pompøse prat om en episk "kulturkamp". Alexandra Irene Larsen er i Aftenposten som sedvanlig omtrentlig og upresis for å skape en alternativ virkelighet:
I møte med ekstremister. Vi skal ikke gi etter for særkrav fra grupper som truer med vold for å unngå kritikk av sin ideologi.
Det er urovekkende at norsk politi har møtt opp i Oslos største moské for å ta avstand fra Muhammed-filmen på vegne av det norske folk, og at Islamsk Råd Norge, med Fabian Stang og biskoper som støtte, i en markering tok avstand fra filmen, ikke volden. NRK-korrespondent Sidsel Wold istemte kritikken ved å bedyre at «den som ber om bråk, får bråk» (sic!).
Larsen sammenstilling av får det til å se ut som Stang og biskopen har støttet ekstremister som "truer med vold". Tvertimot ytret Stang sin støtte til ikke-vold. Stang er ordfører i Oslo, ikke i Benghazi, dessuten hadde drapet på USAs ambassadør lite med filmsnutten å gjøre, det er derfor ikke urimelig at Stang forholder seg til Oslos innbyggere. Larsen skriver videre:
Om muslimer kun hadde blitt skuffet over enkeltpersoners ytringer, kunne man tatt debatten om hva som er anstendig ironi og ikke. Når mord av uskyldige har funnet sted blir en slik debatt malplassert.
Som signaturen Doremus påpeker så møter Alexandra Irene Larsen seg selv i døra: Blir ikke debatt om innvandringspolitikk og multikulturalisme "malplassert" etter 22/7, da fant jo vitterlig mord på uskyldige sted? Og er ikke Larsen blant de fremste i denne debatten etter 22/7?

Doremus peker videre på Larsen påstand:
Når tusener av muslimer i Europa demonstrerer mot filmen, viser det også at det ikke er et marginalt fenomen å ønske innskrenking av ytringsfriheten eller gi uskyldige ytringer skylden for vold.
Larsen påstår med andre ord at de muslimene som demonstrerte fredelig i Oslo støtter volden i Midtøsten. Dette er bare noe hun dikter opp, altså bullshit og løgn.

Ingen kommentarer: