mandag 3. september 2012

Røykeforbud inne, omskjæringsforbud ute

Passiv røyking er uten tvil svært skadelig særlig for barn. Likevel er det fullt lovlig å utsette egne barn for denne barbariske skikken som gir irreversible skader på barn i den mest sårbare perioden i livet. Det er også tillatt for gravide å røyke og drikke alkohol. Senterpartiet var imidlertid mest opptatt av forbud mot omskjæring av mindreårige gutter.

Det samme gjelder Humanetisk forbund.  Mye coolere å vedta noe med brodd mot jøder, muslimer og andre tullereligioner enn å vedta noe som rammer den røykende og drikkende hedning.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Begge deler er noe svineri.

Hilsen anti-røyker og omskjæringsmotstander.

Konrad sa...

Ja, nettopp, likt må behandles likt. Røyking inne er imidlertid ikke rotfestet i religion.

Anonym sa...

Tortur kan ikke forsvares bare fordi det er en del av en religion. End of question.

Konrad sa...

Kommentarfeltet er til for dem som vil motsi meg, eventuelt komme med utdypende informasjon. Men du sier faktisk ingenting. Den kommentaren er bare fordummende.

Anonym sa...

Har diskutert det et annen sted på bloggen. Og det eneste du kom med var kulturrelativisme; med andre ord står religiøse dogmer over menneskerettighetene hos deg. Og det er noe som jeg aldri noensinne ikke under noen omstendighet kan tolerere.

Konrad sa...

Jeg ser hva du skriver. Du må gjerne være mot omskjæring under enhver omstendighet, det er din demokratiske rett. Mitt innlegg handlet om forholdet mellom to handlinger som begge medfører varig skade på små barn. I din forbindelser er kommentaren din helt uinteressant.